Havi szinten egymillió Apple Watch talál gazdára

HusztiD 2015.11.06. 11:19 Apple, Apple Watch 2 hozzászólás 298

screenshot-2014-09-15-14-29-49

Az előző hét folyamán nagyon sok mindent megtudhattunk az Apple legutóbbi pénzügyi konferenciájának összefoglalójából. Bevételtől kezdve a profiton át az iPhone eladásokig mindenre fény derült, azonban Tim csapata valamiért titkolja az Apple Watch eladásokat.

Ezúttal a Canalys szakemberei mérték fel, hogy hány darab okosórát értékesíthetett az Apple az áprilisi megjelenése óta. Becsléseik alapján eddig 7 millió készüléket szállított le a kaliforniai vállalat, amit ha átlagolni szeretnénk, akkor havi szinten egymillió eladott készüléket kapunk.

A beszámolóból kiderült, hogy az Apple eladásai mindent túlszárnyalnak, hiszen ha összeadjuk a hordozhatók piacán a többi gyártó eladását, akkor az almások 5 egymást követő negyedévi forgalmat produkáltak. Viszonyításképpen a különféle kiegészítőket gyártó Pebble csupán kétszázezer eladott termékig jutott a legutóbbi negyedévben.

apple-watch-trio-new

Készült egy másik felmérés is a Kantar által, ahol 11 ezer embert kérdeztek a márkákról. A válaszadók 92 százaléka ismerte fel az Apple óráját, míg a többi gyártónál koránt sem volt ilyen fényes a helyzet. Másodikként a Fitbit végzet, akiknél az emberek 47 százaléka ismerte fel, míg a Google és a Samsung egyaránt 30 alatt teljesített.

Természetesen érdemes megjegyezni, hogy ezek a számítások csupán becslések. Lehet, hogy közel járnak az igazsághoz, de az is lehet, hogy nem. Reméljük, hogy az idő előrehaladtával az Apple is lerántja a hivatalos leplet az okosóráik eladásait illetően. Addig maradnak az elemzői számítások.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. VasiliHUN - 2015.11.06. 12:12

    És azt esetleg lehet tudni hogy végre mikor kerül nálunk a polcokra ..?

    • HusztiD - 2015.11.06. 12:54

      Sajnos erről egyelőre nem szólnak a hírek.

Szólj hozzá Te is!