Steve az iPhone-t választotta az Apple Car helyett

HusztiD 2015.11.05. 08:49 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 291

iPhone Announcement

Steve Jobs komolyan fontolóra vette az Apple Car projektet még anno 2008-ban, egy évvel a legelső iPhone piacra dobása után. Legalábbis ez derült ki a Bloomberg legújabb interjújából, ahol a Nest vezérigazgatóját, Tony Fadellt kérdezték.

Valójában ki is ez az ember és mi köze Steve-hez? 2001 és 2010 között ő vezette az iPod részleget. Munkája során többször is alkalma volt beszélgetni az akkori vezérigazgatóval, Jobs-szal. Mint az köztudott, Steve sétálások közepette szerette megbeszélni a fontos dolgokat a munkatársaival, ahogyan azt Tony-val is tette.

A legújabb interjúból kiderült, hogy kettejük között többször felmerült az Apple Car ötlete. Mi lett volna, ha az Apple ekkor belevág? Hogy nézett volna ki? Milyen lett volna a műszerfal, milyenek az ülések? Mi hajtotta volna? Ehhez hasonló kérdések merültek fel a beszélgetéseik során. Végül annyiba maradt az ötlet, hiszen Steve inkább az iPhone-ra fordította a vállalat figyelmét, ami most, 7 évvel később páratlan népszerűségnek örvend.

2008-ban egyébként nagy potenciált látott Steve az autóban, hiszen azt vette észre, hogy a detroiti autóipar jóformán kihalt. Sajnos már sosem tudjuk meg, hogy milyen lett volna a Steve által megálmodott autó. Viszont mostanában egyre többet hallhatunk a Project Titan-ról, a legutóbbi információk alapján pedig esélyes, hogy 2020-ra bemutatják az első Apple Car-t.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!