Nexus 6P vs iPhone 6s Plus – vajon melyik a jobb?

HusztiD 2015.11.04. 15:20 iPhone, Videók 1 db 870

6pvs6s

Október végén jelent meg a Google legújabb telefonja, a Nexus 6P. A Samsung Note 5-ös készüléke mellett jelenleg ez az egyik legjobban várt, ígéretesnek tűnő Androidos készülék. Természetesen most sem maradhatott ki egy összehasonlítás, melyben az Apple legújabb okostelefonjához, hogy iPhone 6s Plus-hoz viszonyítják. Na de vajon melyik a jobb?

A legújabb videóban szinte mindent összevetettek, amit tudtak. A két telefon külsejét, paramétereit, a belső hardvereket, a kamerákat és a sebességet. A Nexus 6P-ben egy nyolcmagos Snapdragon 810 (2.0 GHz) processzor dolgozik, ami mellé 3 GB RAM társul. Az Apple telefonja csupán egy kétmagos A9-es chippel rendelkezik, ami mellé 2 GB memória jár. Papíron a 6P a nyerő, de mint látható, a 6s Plus jobb eredményeket ért el a Geekbench 3 alapján. Egymagos teljesítményben 2535, míg többmagosban 4421 pontot kapott, míg a riválisa csupán 1344-et és 4139-et.

A Nexus 6P kijelzője 2560×1440-es felbontásra képes, ami 518 pixelsűrűségnek felel meg, míg az almás készülék 1920×1080-as felbontásra, ami 401 PPI-t eredményez. Hasonló a két telefon kijelzője, azonban az Androidos készülék egy kicsivel szebb képet, színeket ad, mint az iPhone 6s Plus. Kamera téren a Nexus is egy 12 megapixeles szenzort kapott, ám az almás telefon sokkal jobb videókat készít. Nappal szebb felvételeket csinálhatunk általa, ugyanakkor nem remeg annyira a kép sem, továbbá gyorsabb az autófókusz sebessége.

A Nexus 6P-ben egy 3450 mAh-es akkumulátor van, ami támogatja a gyors töltést, aminek köszönhetően 10 perc alatt akár 7 órát nyerhetünk. A 6s Plus ezzel szemben egy 2750-es egységet kapott, amit az iOS 9-ben bemutatott Low Power funkcióval tudunk tovább nyüstölni. Nem árt megfeledkezni az ujjlenyomat olvasókról sem, ami a Nexus 6P hátoldalán található. Nagyjából fej-fej mellett haladtak, mind a két készülékben hipergyors az azonosítás.

Ahogyan azt láthatjuk, az Apple telefonja jobban teljesített a gyengébb hardvere ellenére, mint a legújabb Androidos készülék. Persze nem árt figyelembe venni, hogy a Google okostelefonja egy sokkal olcsóbb alternatívát kínál, így pénztárcához viszonyítva sokkal kedvezőbb az árfekvése.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. istván - 2015.11.22. 18:34

    szerintem soha a büdös életben nem fogják tudni az apple termékeit le pipálni lehet az sony samsung lg tök mindegy mert azt a hülye android rendszert használják ha már gyártót váltanék ami persze kizárt de ha mégis akkor inkáb egy Blackberryt mint bármilyen androidosat :-)

Szólj hozzá Te is!