Japán kutatók megalkották a szinte törhetetlen, acélerős üveget

HusztiD 2015.11.04. 18:22 Egyéb, Kiemelt hírek 4 db 1,118

maxresdefault

A Tokiói Egyetem tudósai egy újfajta üveget alkottak meg, amely majdnem olyan erős, mint az acél. Ezentúl nem csak az akció filmek főhőseinek lesz nehéz dolguk betörniük a kocsik szélvédőjét, hanem akár a poharaktól kezdve az okostelefonok és tabletek kijelzőjéig minden megerősödhet. Képzeljük el, hogy leejtünk egy poharat a földre, és ahelyett, hogy apró darabokra törne, nem lesz semmi baja. Na valami hasonlót alkottak meg a kutatók, amely 5 év múlva már kereskedelmi forgalomba kerülhet.

A hírek szerint hamarosan megvalósítják az új üveg tömeggyártását, ugyanakkor Atsunobu Masuno professzor elmondta a japán Asahi Shimbun-nak, hogy öt éven belül tervezik, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák. Az új eljárásnak köszönhetően olyan módon erősítették meg az üveget, hogy az továbbra is vékony tud maradni.

glass-04

Természetesen még sok munka vár a tudósokra, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az új eljárás, de biztosak benne, hogy a jövőben sokkal erősebb üvegeket gyártanak, amely a mindennapjaink része lesz. Ezzel együtt várhatóan minden eszközben, ami üveget rejt magában, jelentősen megerősödhet, ellenállóbbá válhat.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen jó lenne, ha a telefonoknál is ezt alkalmaznák az idő előrehaladtával. Átlagos felhasználás alatt nem lehetne megkarcolni, illetve ha leejtjük, akkor az nem pókhálósodna be. Reméljük, hogy az okostelefonok piacára is hamar eljut az új eljárás!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. MatyiG - 2015.11.04. 18:40

  Üveg vázú lesz majd az iphone 9es.. :)

 2. iRon242 - 2015.11.05. 17:16

  Igeeen, visszatérhet az üveg hátlap, és nem csak az :-)

 3. S - 2015.11.05. 21:04

  :-)

 4. WiZARD - 2015.11.06. 07:14

  Picit talán elkéstek, nem?

  Motorola Droid Turbo 2 már a boltokban van…

Szólj hozzá Te is!