Ígéretes fejlődések várhatóak az Apple Maps kapcsán

HusztiD 2015.11.03. 15:42 Apple, Egyéb 0 db 298

indoor-survey

Az Apple-nek van egy saját Indoor Survey applikációja, aminek segítségével pontosabb helymeghatározásra képesek a térképszolgáltatásuk kapcsán. Az alkalmazás olyan vállalatok számára érhető el, akik rendelkeznek az Apple Maps Connect szolgáltatással, hiszen ezáltal lehetőségük van hogy regisztrálják magukat az almások térképszolgáltatásában.

A program lényege, hogy pontos helymeghatározást ad, ha valamilyen nagyobb épületbe tévedünk. Egészen jól jöhet ez akkor, mikor egy nagy bevásárlóközpontban tartózkodunk. Az sem elképzelhetetlen, hogy a későbbiek folyamán ezzel tájékozódhatunk, hogy melyik üzletet hol találjuk.

Az alkalmazás rádió frekvenciával és az iPhone szenzorai által működik. Továbbá nem kizárt, hogy a 2013-ban felvásárolt WiFiSLAM vállalat is beszállt az applikáció fejlesztésébe, hiszen az ő technológiájuk a WiFi jeleken alapszik, amivel az épületen belül további pontos visszajelzéseket ad a készülék. Pluszban akár célirányos hirdetéseket, akciókat kaphatunk ennek segítségével, ha például elsétálunk egy adott üzlet mellett.

Vélhetően az Apple csendben továbbfejleszti a térképszolgáltatását, hogy az minél több funkciót rejtsen magában. Akár az iOS 10 kapcsán már egy sokkal fejlettebb Apple Maps köszönhet ránk vissza.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!