10 bites színmélység támogatással frissültek az új iMac modellek

HusztiD 2015.11.03. 12:56 Apple, Mac 1 db 482

iMac-late-2015-family-001

Mint azt már tudhatjuk, az Apple október folyamán frissítette az iMac családot, melynek keretein belül megjelent az új 4K masina, továbbá minden 27 colos modell alapból 5K felbontással kerül a boltok polcaira. Viszonylag nagy felhajtás fogadta az új Mac-eket, azonban az Apple egy igazán jó funkciójáról elfelejtett beszámolni.

Az OS X El Capitan alatt a kaliforniai programozók csendben integrálták a 10 bit színmélységet a 4K és 5K iMac modellekbe. Ez azt jelenti, hogy a tavaly megjelent iMac 5K, illetve a most nemrég piacra dobott új, magas felbontású gépek kapták meg ezt a fícsört. Az Apple korábbi gépei egyébként 8 bit színmélységet támogatnak, így az új iMac-ek sokkal részletesebb és lágyabb színátmeneteket képesek megjeleníteni.

Vélhetően a jövőben megjelenő termékek, mint például a MacBook család tagjai is megkapják a 10 bites támogatást, bár erre egyelőre senki se vegyen mérget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Apples - 2015.11.03. 23:09

    Tudnátok erről adni kis plusz információt? Ugy tudtam, hogy korábban is volt ra mód Mac pro-val. Ill. Egy jobb de 2-3 éves ATI kártyás PC-vel Win7 alatt, egy jo monitorral 2-3 éve is volt mar ra lehetőség, hogy az azt kihasználó programokkal (pl.: PS) 30 bittel dolgozzon az ember DP kapcsolattal. Így tudtam eddig. Nem igaz?

Szólj hozzá Te is!