Újabb rekord időszakra számít az Apple

HusztiD 2015.10.29. 12:01 Apple, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 150

14537-10155-iphones6s-droppedmyrosegold-l

Az elmúlt két napban rengeteget olvashattunk az Apple-ről a legutóbbi pénzügyi negyedévét illetően. Ezúttal ismételten sikerült rekordot dönteniük, de az elemzők attól félnek, hogy a következő időszakban kicsit alul teljesítenek az almások. A 2015 Q1-gyes pénzügyi negyedévben, tehát az októbertől decemberig terjedő időszakban 74,6 milliárd dollár rekordbevételre tett szert az Apple, amit ezúttal nehéz lesz megütni.

Az Apple pozitívan tekint a következő időszakra, hiszen az előzetes számításaik alapján 75,5-77,5 milliárd dollár bevételre tehetnek szert. Ha ezt sikerül összehozniuk, akkor természetesen újabb rekordot döntenek a bevételeket nézve, ezáltal a profit arányosan fog növekedni, ami a 2015 Q1-gyes időszakban 18 milliárd dollár volt.

iPhone 6S (1)

A kedd esti konferencián megtudhattuk, hogy 39,9 százalékos árréssel dolgozott az Apple, ami a most következő időszakra sem fog változni. Mint kiderült, az Apple-nek sikerült emelnie az iPhone átlagos eladási árán, ugyanis tavaly még 603 dollárt kaptak átlagosan egy telefonért, most pedig 670-et. Ez azt jelenti, hogy az emberek inkább a drágább, nagyobb kapacitású modelleket vásárolták meg.

Cook azt is megjegyezte, hogy három fő területe lesz a növekedésnek. Az első a korábbi iPhone tulajokat illeti, akik hamarosan váltani fognak a legújabb modellek egyikére. Második az Androidosok tábora, hiszen az elmúlt három hónapban a droidosok egyharmada csatlakozott az Apple-höz. A harmadik pedig kínai eladásokat illeti, mivel az ázsiai országban még mindig nagy potencia rejlik.

Érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi év volt az Apple számára az eddigi legsikeresebb év, ahol a bevételek 28 százalékot emelkedtek, ami közel 234 milliárd dollárt eredményezett. Hogy ez idén mennyi lesz végül, az erősen kérdéses, de nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal sem lesz panasza a kaliforniai vállalatnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!