A Nintendo bejelentette az első okostelefonokra szánt játékát

HusztiD 2015.10.29. 13:44 iOS, Játékok 1 db 267

screen-shot-2015-10-28-at-10-47-14-pm

Korábban már megannyi pletykát hallhattunk a Nintendo felől, hiszen már régóta rebesgetik, hogy készül a saját, okostelefonokra szánt játékuk. Ez némileg ellent mondott a vállalat eddigi nézeteivel, hiszen csupán a saját eszközeikre fejlesztettek alkalmazásokat. Tegnap este végül lehullt a lepel, bemutatták a Miitomo-t.

A Miitomo inkább egy közösségi alkalmazás lesz, mint játék. Létrehozhatunk egy saját Mii karaktert/avatart, aki másokkal fog kommunikálni a saját kis virtuális világában. Eddig nem hangzik túl izgalmasnak, de a Nintendo elmondása alapján bátorítani szeretnék az embereket, hogy személyes dolgaikról beszéljenek és különféle, egyéb dolgokat osszanak meg mások számára. Hogy mennyire lesz sikeres az elképzelésük, az idővel kiderül.

A Miitomo 2016 márciusában érkezik, de 2017 tavaszáig még további négy játékot kapunk a Nintendo-tól. Maga az alkalmazás ingyenesen lesz letölthető az App Store-ból, azonban alkalmazáson belüli vásárlásokat fog tartalmazni. A holnaptól kapható Apple TV-ről nem esett szó, de nem kizárt, hogy a későbbiek folyamán akár erre a platformra is kiadják a játékaikat.

Mit gondoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Valaki - 2015.10.30. 02:12

    A wii alapja a mii karakter volt és imádtam :)

Szólj hozzá Te is!