AMD processzorokat kaphatnak a következő generációs iMac-ek

HusztiD 2015.10.28. 17:28 Egyéb, Kiemelt hírek, Pletykák 2 hozzászólás 685

AMD-x86-Zen-Server

Azt rebesgetik a madarak, hogy hamarosan az AMD is beszáll a ringbe. Nem idegen az Apple számára a processzorgyártó, ugyanis az elmúlt években szorosan együttműködött a két óriás. A legutóbbi Mac Pro modellekben AMD Fire Pro grafikus kártyák találhatóak meg, de érdemes az iMac családot is megemlíteni, hiszen bennük is megtalálható a Radeon széria. A híresztelések szerint az  elkövetkezendő években nagyot léphet az Apple és lecserélheti az Intel chipjeit az új AMD Zen processzoraira.

Az AMD már bebizonyította, hogy képes erős APU (GPU és CPU az egyben) megalkotása, hiszen a jelenlegi generációs konzolok, az Xbox One és a PS 4 is ezt használják. A hírek szerint az Apple egy hasonló chipet akar a következő iMac modelljeibe, ami a vállalat új Zen architektúráján alapszik. A Zen 2016-ban fog megjelenni a nagyközönség számára, azonban a szóbeszédek alapján az Apple csupán a 2017 vagy 2018-as modellekben vezetné be az új processzort – már amennyiben minden igaz.

iMac-late-2015-family-001

Hogy milyen oka lenne lecserélni az Intel egységeit az Apple-nek az egyelőre nem tudott. Viszont az előzetes információk és ígéretek alapján az AMD Zen óriási előrelépés lesz a korábbi AMD processzoraihoz képest. Két éven belül remélhetően kiderül, hogy hogyan teljesítenek az OS X alatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Koroncz János - 2015.10.29. 14:04

    A kihangosításnál még mindig úgyanaz a probléma nem hallanak engem pedig a 6S pluszom van,semmi változás és még mindig nem sztereo,más androidos készülékek már régóta tudják:))

  2. Robrt - 2015.10.29. 16:41

    Akkor ideje Androidra váltani! Mi köze a cikkhez???

Szólj hozzá Te is!