App Store – a kevesebb néha több

HusztiD 2015.10.26. 11:21 Apple, iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 547

apps-main

Az App Annie legújabb felmérése alapján kiderült, hogy az Androidos letöltések megszaporodtak az utóbbi negyedévben, viszont még mindig az iOS vezet, ha bevételekről esik szó. Természetesen világszintű statisztikáról beszélünk, ami egy sokkal átfogóbb képet ad, mintha csak egy adott régióra vetítenénk le a száraz adatokat. Na de vessünk egy pillantást a számokra, hiszen magukért beszélnek.

A letöltések Indiában és Délkelet-Ázsiában növekedtek leginkább. A droidosok bázisa 90 százalékkal több alkalmazást töltöttek le az elmúlt három hónap folyamán, mint az almás felhasználók. Hiába a majdnem dupla annyi letöltés, ugyanis a felmérés arra is rámutatott, hogy az App Store 80 százalékkal több bevételt produkált, mint a Google Play webáruház. Ha ezeket a számokat a második negyedéves adatokhoz hasonlítjuk, akkor az első esetben csupán 5, míg a másodikban 10 százalékos növekedésről beszélünk.

Nem nagy meglepetés, de Kína túlszárnyalta az Amerikai Egyesült Államokat. Sokkal több letöltés produkálnak, ami ugyanúgy meglátszik a bevételeken egyaránt. Sajnos pontos adatokat nem közöltek, hogy milyen különbségekről beszélhetünk a két piac kapcsán.

appstore_refund_kiemelt

Ha csak az amerikai piacot vizsgáljuk, akkor ehhez kapcsolódóan is készült egy külön felmérés, ahol azt nézték, hogy mely kategóriába tartozó programokkal töltenek több időt az emberek. Az iPhone felhasználók első sorban a szociális alkalmazásokat használják, amit a fotó és videó applikációk követnek. Harmadik helyre a segédprogramokat rangsorolták, negyedikre a játékokat, míg ötödikre a zenei alkalmazások kerültek. iPad terén hasonló a helyzet, hiszen az első és harmadik hely teljesen megegyezik. Második helyen a játékok, negyediken a fotó és videó alkalmazások, míg utolsóként az utazással kapcsolatos programok helyezkednek.

Hatalmas léptekkel növekszik az Androidos piac, ám ennek ellenére mégis az App Store diadalmaskodott, hiszen négyötöddel több bevételre tettek szert, mint a Google csapata. Érdemes lesz megnézni a következő három hónapot, hiszen az ünnepek közeledtével rengeteg akcióra számíthatunk az Apple digitális áruházában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Sys85 - 2015.10.26. 11:33

    Azért az ne feledjük hogy az összes androidos készülékre mindenféle komolyabb hack és tudás nélkül simán felrakható mindenféle fizetős app warez változata.IOS-es készülékeknél többségében fizetnek az appokért,ha androidnál se lenne egyszerű ezt kikerülni,akkor azért nem lenne ekkora a bevétel különbség.

  2. iRon242 - 2015.10.26. 20:50

    Aha, meg ha a droidos appok többsége fizetős lenne, kevesebben is töltenék le őket.

Szólj hozzá Te is!