Tovább zöldült az Apple

HusztiD 2015.10.23. 16:30 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 412

14673-10414-12845-7124-12594-6630-Screenshot-2015-04-20-210835-l-l-l

Az Apple két új programot indít, amelynek köszönhetően 20 millió tonna üvegházhatású gázt spórolnak meg 2020-ig. Ez megközelítőleg olyan lenne, mintha egyszerre négymillió autó menne az utakon megállás nélkül egy éven át. Az új programok az Apple jelenlegi környezetvédelmi szándékain alapszanak, melyek keretein belül naperőműveket és fásításokat alkalmaznak.

“A klímaváltozás jelen korunk egyik legnagyobb kihívása, és most jött el az ideje, hogy cselekedjünk. Innovációra van szükség, hogy egy új, zöld  gazdaságot alkossunk. Szenvedélyesen hisszük, hogy jobb állapotban hagyjuk magunk után a Földet, mint amilyenben megkaptuk, így reméljük, hogy több beszállító, partner és egyéb vállalat is csatlakozik hozzánk ebben a fontos kezdeményezésben” – nyilatkozta az Apple vezérigazgatója, Tim Cook.

Az Apple úgy próbálja ellensúlyozni az energiafelhasználást, hogy új napkollektor farmokat épít, amely több, mint 200 megawatt energiát termel Kína északi, keleti és déli régiói számára. Ez az energia elegendő lenne 265 ezer kínai otthon egy éves fenntartására az Apple szerint.

A worker inspects solar panels at a solar farm in Dunhuang, 950km northwest of Lanzhou, Gansu Province

Az Apple a gyártásban résztvevő partnereit próbálja rávenni, hogy tudatosan használják fel az energiát. A terv az, hogy a kaliforniai óriás beszállítói számára elérhetőek legyenek az energetikai létesítmények, amelyek ha elkészülnek, akkor összesen 2 gigawatt energiát fognak termelni. Többek között a Foxconn Csengcsouban található gyár – amely az iPhone előállításáért felelős – ígéretet tett, hogy olyan napkollektorokat építenek, amely 400 megawatt energiát termel. A létesítmény a Henan tartományban fog megépülni és 2018-ra készülnek el vele.

“Nagyon izgatottan várjuk, hogy csatlakozhassunk az Apple programjához. Vállalatunk a fenntarthatóság elvét vallja és remélem, hogy ez a megújuló energia projekt egy katalizátorként fog működni további kezdeményezések elősegítéseként, egy zöldebb ökoszisztémáért az iparokban és azon túlmenően. A fenntarthatóság a Foxconn stratégiájának egyik alappillére és elkötelezettek vagyunk, hogy a zöldebb gyártásba invesztáljunk.” – nyilatkozta a Foxconn vezérigazgatója, Terry Gou.

9290-817-140520-Solar-l

Végül az Apple bejelentette, hogy a 40 megawattos szolár projekt elkészült a szecsuáni tartományban. Ez olyan mennyiségű tiszta energia előállítását garantálja, amivel 19 Apple iroda és 24 almás bolt ellátására képesek Kínában. Az új installációk életbe lépésével az Apple amerikai és kínai műveletei százszázalékosan, míg a világ többi részéről 87 százalékosan származnak megújuló energiaforrásokból.

Az Apple környezetvédelemért felelős alelnöke, Lisa Jackson elmondta, hogy felelősségteljesnek lenni, védeni a levegőt, a vizet és tiszta energiát használni az Apple szíve-lelke.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. S - 2015.10.23. 17:51

    :-)

Szólj hozzá Te is!