Wozniak nyilatkozott a Steve Jobs film kapcsán

HusztiD 2015.10.20. 13:29 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 316

woz

Jelenleg nagy felhajtás veszi körül a legutóbbi Steve Jobs filmet, melyet Aaron Sorkin írt és Danny Boyle rendezett. Az elmúlt hetek folyamán nagyon sokat hallhattunk róla, az elmúlt hét elején még az is kiderült, hogy kis híján rekordot döntött. A Bloomberg csapatának sikerült utolérnie Steve Wozniakot, az Apple egyik társalapítóját, aki megnézte a filmet és eléggé érdekes dolgokat mondott el vele kapcsolatosan.

Ez egy nagyszerű film. Ha Steve Jobs filmeket készített volna, akkor ilyen minőségűeket adott volna ki, mint ez.

Megkérdezték Wozniakot, hogy mit gondol Tim Cook és a többi Apple vezető nyilatkozatáról, mely szerint opportunistának nevezték a készítőket, illetve nem a valóságot jelképezik az utóbbi filmekben látott dolgok.

Minden amiben üzlet van, az opportunista […] Ezek a filmek egy korábbi időszakra tekintenek vissza […] Néhányan ezen emberek közül, mint Tim Cook, még nem voltak a vállalatnál ezekben az időkben.

Woz elmondta, hogy az Apple még mindig egy innovatív vállalat, azonban ez nem a folyamatosan piacra dobott frissített termékeknek tudható be.

Az Apple-ben nagy innováció lakozik […] Elérsz egy pontot, ahol egy olyan termék, mint egy telefon, elér egy állandóságot és megbizonyosodsz róla, hogy az olyan jól működjön, ahogyan lehetséges.

Szóba került az Apple Car, amire úgy hiszi, hogy nagy potenciált rejt. Ha az Apple kocsit készítene, akkor az legalább olyan jó lenne, ha nem jobb, mintha a Tesla csinálná.

Rendkívül optimista vagyok az Apple Car-t illetően […] Hogyan növekszik az Apple, a legnagyobb vállalat a világon? Anyagilag hatalmas előrelépést kell csinálnia, és a kocsik amúgy is nagy változáson fognak átesni.

Az interjú során Woz elárulta, hogy Jobs megkérdezte, hogy vissza szeretne-e térni az Apple-höz, de ez inkább egy jó ajánlatnak hangzott, mint szívességnek.

Steve Jobs halálához közeledve kérdésekkel bombázott, hogy visszatérnék-e az Apple-höz. Nemet mondtam neki, hiszen szeretem azt az életet, amit élek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!