Tovább terjeszkedik az Apple Indiában

HusztiD 2015.10.20. 14:59 Apple, Egyéb 0 db 122

4711019327_4a5d58df41_z-2

Az utóbbi időben egyre inkább terjeszkedik az Apple, hiszen Kína után Indiát kezdték el meghódítani. Az előző hónap végén még azt is megtudhattuk, hogy Tim Cook találkozott India miniszterelnökével, ahol olyan fontos dolgokról esett szó, mint a gyártás, Apple Pay vagy Apple Store-ok nyitása az országban. A legutóbbi hírek alapján az Apple hat új Apple Store-t nyit meg a helyi Croma vállalat együttműködésével.

Jelenleg Indiában 5 disztribútor van és 500 olyan bolt, ahol Apple termékeket forgalmaznak. Az almások a Croma elektronikai üzletlánccal kötöttek egyezséget, melynek keretein belül hat új hivatalos viszonteladói üzlet nyílik a közeljövőben. Ebből öt Mumbai különböző területein, bevásárlóközpontjaiban lesz megtalálható, míg a maradék egy darab Jayanagarban. Annak ellenére, hogy nem hivatalos Apple Store-okról beszélünk, szinte ugyanolyan lesz, mintha a kaliforniaiak nyitották volna. Szakképzett eladók dolgoznak, akiket az Apple képzett ki, ugyanakkor a már megszokott ikonikus fa bútorzatokat használnak és minden termékből lesznek kiállított demo darabok.

Az indiai piac nagyon gyorsan növekszik, hiszen az Apple 1,7 millió iPhone-t értékesített 2014 októbere és 2015 szeptembere között, amiből 1,1-et csupán a második pénzügyi negyedévben adtak el. Érdemes lesz visszatekinteni az idő előrehaladtával, hogy mennyire halad India az Apple szempontjából, hiszen a jelenleg kiaknázatlan országban nagy potenciál rejlik. Vélhetően az elkövetkezendő hónapok avagy évek folyamán arról is hallhatunk, hogy több hivatalos Apple Store-t nyitnak a kaliforniaiak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!