Az Apple miatt ment csődbe a Mission Motors

HusztiD 2015.10.20. 09:56 Apple, Egyéb 0 db 206

mission-r-bike-e1442165806479

Az elektromos motorokat gyártó Mission Motors startup befejezi működését, miután számos kulcsemberüket vesztette el az Apple miatt. Legalábbis ez derül ki az egykori vezérigazgató, Derek Kaufman a Reutersnek adott interjújából.

A Mission Motorsnak nagyszerű mérnökcsapata volt, főleg elektromos járművek tekintetében. Az Apple tudta ezt – megakarták szerezni őket, így jöttek, megszerezték őket.

A beszámoló szerint a startuptól összesen 6 mérnököt csábított át az Apple tavaly október óta. Az első két nélkülözhetetlen munkatársuk távozása után a legnagyobb befektetőjük, az Infield Capital kiszállt az üzletből, mely nagy érvágásként hatott a vállalatra. Az elektromos motorokat gyártó cég jelenleg felszámolás alatt áll.

Az almások sosem próbálták meg felvásárolni a Mission Motorst Kaufman szerint,inkább elcsábították a létfontosságú mérnökeiket, akik az elektromos meghajtás és akkumulátorok terén voltak jártasok.

A Mission Motorst 2007-ben alapították azzal a céllal, hogy világszínvonalú elektromos motorokat hozzanak létre. Az első prototípus 2013-ban jelent meg és nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. A vállalat sosem adott ki és adott el motort hivatalosan, de mint már tudhatjuk, erre már nem fog sor kerülni.

Az elmúlt év során megannyi hírt hallhattunk az Apple-lel kapcsolatosan, miszerint egy elektromos autón dolgoznak, melyet vállalaton belül csak Project Titan-nak neveznek. Az elmúlt hónapok során sikerült olyan ismert gyártók mérnökeit megszerezniük, mint a Tesla, Ford, GM, A123 Systems vagy Samsung. Sőt, ennek kapcsán legutóbb Elon Musk elmondta, hogy az Apple a Tesla temetője.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!