Az Apple ingyenesen javítja a hibás kijelzőket

HusztiD 2015.10.19. 16:15 Apple, Mac 1 db 1 419

Retina-MacBook-Pro-Coating-800x600

Egy új program keretén belül az Apple cseréli a tükröződésmentes kijelzőket, melyet az új MacBook, illetve a Retinás MacBook Pro modellekben találhatunk. Az elmúlt hónapok során már többen jeleztek a vállalat felé, hogy a kijelző magától befoltozódik. Mint kiderült, az eset a tükröződésmentes rétegnek köszönhető, melyet azóta Staingate-ként emlegetnek.

A Macrumors értesülései az Apple belsős információira utalnak, ami szerint cserélik az érintett MacBook modellek kijelzőit. Az almások ugyan nem reklámozták be, de az akció 2015 október 16-tól kerek egy éven át vehető igénybe, ahol olyan készülékeket javítanak, amelyet három éven belül vásároltak. Aki esetleg korábban hivatalos szervizbe küldte volna a laptopját, az egy számla benyújtásával pénzvisszafizetést tud igényelni az AppleCare support által.

Hivatalosan az Apple Store-okban lehet beadni a gépet, nálunk viszont az Apple hivatalos szervizpartnereinél tudtok érdeklődni, ha érintettek vagyok az esetben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bor Zoltán - 2016.01.17. 13:09

    Sziasztok, én 2016.01.11.-én vittem be a 2014 Dec. 28.-án vásárolt macbook pro 15-söm elöszőr az Árkádban lévő Spiceba a “kopott” kijelzőmmel. Ott álltak bambán, de nem nagyon tudták mi az, mondták vegyek ebayen új kijelzőt 70-80-ért, és ők egy 20-ért kicserélik. Innen átmentem egyből a Istylba, ahol szintén nem tudta az eladó mit kell tenni. Azt mondta lejárt a garancia (14 napja!!!) és bizotsan valami erős vegyszerrel súroltam. Mondtam neki, szerinted veszek egy több mint 800 eFt-os gépet akkor neki állok sósavval meg gyökér kefével a kijelzőt takarítani?! És pont billenyűzet formájúra kaparom. Eléggé elkeseredve hazajöttem, és elmondtam a bánatom egy Angliában élő barátomnak aki azonnal átküldte a linket, hogy ilyen probléma van, elismerte az apple is, és cserélik szó nélkül, majd nézegettem a Magyar fórumokat, és megint elkeseredtem, hogy itthon ez mégsem ilyen eccerű. Másnap Jan.12.-én azért bevittem az Andrássy uti Istylba, ahol a szervízes megkérdezte mi a baj megmutattam és szó nélkül elvette megírta a munkallapot jegyzőkönyvet, majd mondta, hogy kb. 5 munkanap és jelentkeznek. Nem telt bele 2 sem és írtak is mailt, hogy mehetek a macbookért, kicserélték a komplett tetejét :). Nagyon kedvesek és gyorsak voltak. Szóval tthon is müködik a csere program :) csak a jó helyre kell menni.

Szólj hozzá Te is!