Frissült az iWork iOS és OS X alatt

HusztiD 2015.10.16. 14:30 Apple, Programok 0 db 261

1413504831-iPhone6_iPadAir2_iMac27_MacBookAir13_Yosemite-Pages_PR-PRINT

Tegnap este folyamán nem csak új iPhone 6s reklámot kaptunk az Apple-től, hanem ezt megelőzően kiadták az iWork programcsalád legújabb frissítését, mind iOS és OS X rendszerekre. A Pages, Keynote és Numbers triója számos kisebb újdonságot kapott, ám a legfőbb újítások az új készülékekre, illetve  főrendszerekre terjednek ki ezúttal. Az update alkalmával lekerült a béta címke az iWork for iCloud weboldalról, amire csaknem két évet kellett várni.

Aki valamelyik nemrégiben megjelent MacBook készülékkel rendelkezik, tehát ami a nyomásérzékeny trackpaddel van felszerelve, az örülhet, hiszen az újonnan frissített programok ezentúl támogatják azt is. Ennek köszönhetően kihasználják a Force Touch-ban lévő funkciókat, ami jócskán megkönnyíti a szerkesztést a felhasználók számára. Ezen felül megkapták az OS X 10.11-gyes rendszerben lévő osztott képernyős funkciónak a támogatottságát, pluszban nőtt a programcsalád stabilitása is a hivatalos információk szerint.

Az iOS-nél is hasonló funkciókat kaptak az új programok. Az iPhone 6s és 6s Plus tulajai teljes mértékben kiélvezhetik a 3D Touch funkcióját, hiszen mindhárom alkalmazást rászabták az Apple programozói. Az iPad tulajoknak jó hír, hogy itt is megjelent az osztott képernyős mód, aminek köszönhetően egyszerre két alkalmazást futtathatnak egyidejűleg. Természetesen a mobil operációs rendszerek kapcsán is csiszoltak az iWork családon, hiszen itt is jelentős javulásokról beszélhetünk.

Pages (AppStore Link) Pages
Fejlesztő: Apple Distribution International

Besorolás: 4+4.63319

Ár: Free Letöltés

Keynote (AppStore Link) Keynote
Fejlesztő: Apple Distribution International

Besorolás: 4+4.41727

Ár: Free Letöltés

Numbers (AppStore Link) Numbers
Fejlesztő: Apple Distribution International

Besorolás: 4+4.70064

Ár: Free Letöltés

Az iWork családtagjai egyaránt letölthetőek az App Store-ból, illetve a Mac App Store-ból.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!