Újabb érdekes információk a tegnap frissített iMac családról

HusztiD 2015.10.14. 12:47 Apple, Mac 0 db 415

iMac-late-2015-family-001

Ahogyan már tudhatjuk, tegnap a délutáni órákban megjelent az új iMac család az Apple kínálatában. Elérhetővé vált a régóta várt 4K felbontású iMac, továbbá megkapták az Intel új Skylake processzorait a nagyobb modellek, ami mellett mostantól az AMD Radeon R9-es grafikus chipjei dolgoznak. Tegnap ugyan egy csomó dolgot megtudhattunk az új masinákról, azonban most újabb, említésre méltó dolgokra derült fény.

Az egyik ilyen a memória mérete. A tavalyi 27 colos iMac modelleket maximálisan 32GB-ig bővíthettük, amin most emelt az Apple, hiszen ezúttal akár 64-et pakolhatunk bele. Összesen 4 slot kapott helyet az alaplapon, fejenként 16GB-os modulokig bővíthetőek. Azonban van egy rossz hírünk azok számára, aki a 21,5 colos gépre vágynak, hiszen azok nem módosíthatóak. A kisebbik Mac-ben forrasztva vannak a RAM-ok, ami által lehetetlen bővíteni. Ha ilyen készülék vásárlásán agyaltok, akkor érdemes előre gondolkodni. Alapból 8GB-tal érkezik, azonban 72 800 forintos felárért 16-tal szállítja az Apple.

A másik hír az iMac modellekben található Fusion Drive-ot érinti. Ha eddig valaki egy terrabájtos Fusion Drive-val kérte a gépét, akkor az 128GB-os SSD-vel volt felszerelve. Ha a mostani gépeket vásároljuk, akkor csupán 24GB-ot kapunk az egy terra mellé. Itt érdemes megjegyezni, hogy tavaly 80 ezer forintos felárat kellett mindezért fizetni, míg most csak 36 400-at. Természetesen van lehetőség 2TB-os egységgel is kérni az új iMac-et, ami mellé már egy 128-as SSD társul, de ez 109 200 forinttal dobja meg a végösszeget.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!