Elon Musk: az Apple a Tesla temetője

HusztiD 2015.10.12. 13:00 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 385

maxresdefault-1-e1441976020279

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a német Handelsblatt-nak adott interjújában érdekes dolgokat mondott az Apple és cége kapcsolatáról. Szóba került a régóta pletyka tárgyát képző Apple Car, ugyanakkor elárulta, hogy az almások mégsem a legfontosabb embereiket csábították át magukhoz.

Fontos mérnökök? Azokat az embereket vették fel, akiket mi kirúgtunk. Cégen belül viccelődve a Tesla temetőjének hívjuk az Apple-t. Ha nem tudsz helytállni a Teslanál, akkor mész az Apple-höz dolgozni. Nem viccelek.

Az interjú során megkérdezték Muskot, hogy mennyire veszi komolyan az Apple Car projektet, melyre ő viccesen csak annyit válaszolt, hogy “vetettél már egy pillantást az Apple Watch-ra?”. Kis tréfálkozás után komolyra fordította a szót, majd elmondta, hogy szerint jó dolog, hogy az Apple ebbe az irányba megy el, illetve fektet bele, hiszen ez a következő logikus lépés, ha a vállalat szignifikáns innovációt szeretne elérni.

A Tesla CEO-ja poénkodott egy kicsit az újonnan bevezetett iPad Pro és Apple Pencil kapcsán, hiszen szerinte ez nem elég ahhoz, hogy igazi innovációról beszéljenek. Musk elmondta, hogy egy autót összerakni sokkal komplexebb dolog, mint egy okostelefont vagy okosórát.

Nem mehetsz oda egy gyártóhoz, mint a Foxconn, hogy azt mond neki: építsetek egy kocsit számunkra.

A vezérigazgató elmondta, hogy az Apple-nek csupán nagyon kevés embert sikerült megszereznie, akik korábban a Teslánál dolgoztak. Viszont vállalatának majdnem 150 almás dolgozót sikerült magukhoz csábítaniuk az elmúlt év folyamán.

Az interjú után nem sokkal Elon Twitteren elmondta, hogy semmi baja nincs az Apple-lel és örül, hogy ennyi szakképzett emberük van. Egy másik tweetben még azt is elárulta, Jony és csapata remek munkát végzett az okosórával, ami a harmadik generáció után funkcionálisan már igazán lehengerlő lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!