Chipgate probléma, jön az új 4K iMac, Apple TV és iPad Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2015.10.11. 15:02 Apple, Kiemelt hírek 0 db 567

Ismételten eltelt egy hét, az Apple kapcsán pedig sok izgalmas hírt olvashattunk. A napokban például kiderült, hogy a jövőhét folyamán érkeznek az új 4K-s iMac modellek, továbbá szó esett az állítólagos új botrányról, a Chipgate-ről. De ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük rögtön az elejétől.

SteveJobsCloseUp

Hétfőn volt négy éve, hogy meghalt az Apple egykori társalapítója, Steve Jobs, aminek kapcsán megemlékeztünk az ikonikus vezérigazgatóról. Később kiderült, hogy az Amazon megszünteti az Apple TV és a Google Chromecast készülékek forgalmazását, mivel azok nem támogatják a Prime Video szolgáltatásukat. Hétfőtől kezdve egészen október végéig új akciót hirdetett az iDoki, amit érdemes lecsekkolni, hogy véletlenül se maradjatok le róla! A nap végére jött a hír, amely szerint harmadik éve az Apple a világ legértékesebb márkája az Interbrands rangsorolása alapján.

A keddi napot az Apple Watch új reklámjaival kezdtük, melyből összesen hatot kaptunk. Érdemes megnézni őket, ha lemaradtatok volna. Ugyanekkor megkaptuk az októberi drónfelvételeket az épülőfélben lévő Campus 2-ről, majd megtudhattuk, hogy Jobs özvegye mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne valósuljon meg az Aaron Sorkin által írt Steve Jobs film. A délután folyamán beszámoltunk az Apple Watch-cson futó Doom-ról, majd estére kiderült, hogy a Porsche is beállt a CarPlay mellé, miközben visszautasította az Android Autót.

2017-porsche-911-carrera-s-front-three-quarters

Szerdára jött egy pletyka, amely alapján november első hetében jelenik meg a régóta várt iPad Pro. Ugyanezen  napon megjelent az iOS 9.1-gyes kiadás negyedik bétája, továbbá kaptunk egy új tvOS béta frissítést. A Disney animátorainak lehetősége volt kipróbálni az új iPad Pro-t, s nagyon pozitív volt a visszajelzésük az új tablettel kapcsolatban. Ugyanezen a napon még megtudhattuk egy megbízható forrásból, hogy a jövőhét folyamán dobja piacra az Apple a 4K-s iMac modelleket. A nap végére pedig fény derült, hogy a Synaptics vállalat egy 3D Touch féle nyomásérzékeny megoldással állt elő, amelyet a jövőre érkező csúcs Androidos telefonok kaphatnak meg.

Csütörtökre megjelent az OS X 10.11.1 harmadik bétája, ezt követően bemutatkozott az új Beats Pill+ hangszóró, ami a jövő hónapban kerül forgalomba. Ugyanezen a napon hírt adtunk, hogy a Citizens for Tax Justice csoportja több nagyvállalat ellen kezdett el lobbizni, köztük az Apple dolgai is szemet szúrtak számukra. A nap hátralévő részében egy új botrány ütötte fel a fejét, a Chipgate, amely az új iPhone 6s és 6s Plus készülékeket érinti, ugyanis a Samsung processzoraival szerelt egységek gyorsabban merülnek. Ha pedig Samsung, akkor kiderült, hogy két évnyi hanyatlás után sikerült profitálniuk az előző negyedévben.

iphone-6s-battery-replacement-hero

Péntekre készült egy újabb interjút Danny Boyle főszereplésével, akitől megtudhattuk, hogy félelmetes hatalommal rendelkezik az Apple. A Chipgate ügy után nem sokkal reagált az Apple, akik elmondták, hogy csupán 2-3 százalékos eltérések tapasztalhatóak az iPhone 6s készülékek kapcsán. Később kaptunk egy új videót, melyben az iPhone 6s kameráját vetették össze egy Nikon D750-es fényképezőgéppel. Nagy meglepetésünkre az Apple készüléke szebb 4K felvételeket csinált. A hétvége előtt viszont arra is fény derült, hogy drasztikus ráncfelvarráson eshet át Siri, hiszen egy újabb ígéretes vállalatot sikerült az almásoknak felvásárolnia.

Szombaton összeszedtük számotokra az október legjobb iOS játékait, így ha lemaradtatok volna, érdemes megnézni, hiszen egy rakás kiváló alkalmazást válogattunk össze.

Ezek voltak a negyvenegyedik hét legérdekesebb hírei. Jövőhétre mi várható? Valószínűleg továbbra is az új iPhone 6s és 6s Plus-ról fognak szólni leginkább a hírek, illetve a 4K iMac is főszerepet kap, ha megjelenik!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!