Drasztikus fejlődés várható Siri kapcsán

HusztiD 2015.10.09. 17:30 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 673

vocaliq-800x389

Az utóbbi hetek folyamán elég sok akvizícióról hallhattunk már. Először jött a hír, mely szerint a svájci FaceShift vállalatot vásárolták fel, majd nem sokkal később megtudhattuk, hogy az Apple Maps kapcsán értékes munkaerőre tettek szert, ugyanis sikerült megszerezniük a Mapsense-t is. A legutóbbi információk szerint újabb értékes tapasztalatra csapott le az Apple a VocalIQ képében az elmúlt napok folyamán.

Az Egyesült Királyságban található vállalat már több, mint 10 éves tapasztalatra tett szert saját, önképző API technológiával kapcsolatosan. A virtuális asszisztensüket leginkább az autógyártásban alkalmazták, ahol olyan partnereik voltak, mint a General Motors. Mi több, egy korábbi blogbejegyzésben felhívták a figyelmet, hogy az Apple féle Siri még kezdetleges cipőben jár, hiszen csupán a kérdést érti meg, de nem fejleszti magát.

A VocalIQ abban különbözik Siritől, hogy nem csupán a kérdést érti meg, de a rendszer képes az önfejlesztésre. Ez leginkább akkor mutatkozik meg, amikor hosszabb, komplikáltabb kérdést, illetve egyszerre többet rakunk fel. Az Apple asszisztense csupán egy kérdésre ad választ, miközben sokszor kell a telefonra tekinteni, ami által könnyen eltereli a vezető figyelmét. Ellenben a brit vállalat olyan API-t hozott létre, amely képes a fejlődésre. A különbség a két megoldás között, hogy míg Sirinek kérdéseket tudunk felrakni, addig a VocalIQ képes a valós beszélgetésre ember és internetes eszközök között.

Ahogyan az lenni szokott, az Apple ezúttal is a tipikus sablonszöveggel jött: időről időre vásárolnak fel kisebb vállalatokat, melyek céljairól nem beszélnek. Hivatalos megerősítés nincs az új munkaerő felhasználásáról, azonban szinte biztosra vehetjük, hogy a Siri, illetve a CarPlay fejlesztésénél fog nagy szerepet játszani az újonnan szerzett tapasztalat. Reméljük, hogy az iOS 10-ben már egy teljesen új Sirivel állhatunk szóba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Péter - 2015.10.09. 17:44

    Én csak annyit remélek hogy végre magyar nyelven szólhatok a sirihez.. Nem sok fejlesztés lenne szükség úgy gondolom hiszen a diktálás funkció nagyon jól működik!

  2. Koroncz János - 2015.10.10. 10:23

    Szintén magyar nyelv kellene ,majd 2076 ban ??

  3. B. Toth - 2015.10.12. 21:37

    Siri megjelenèsènek első pillanatàtól bàrmikor szólhatsz hozzà magyarul.

Szólj hozzá Te is!