Az Apple reagált a chipgate kapcsán

HusztiD 2015.10.09. 13:00 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 300

iphone-6s-battery-replacement-hero

A tegnapi nap folyamán már beszámoltunk, hogy felütötte fejét egy újabb probléma, a chipgate. A legújabb botrány az új iPhone 6s és 6s Plus modellekben található processzorokat érintik, ugyanis két fajta chip található benne: egy Samsung vagy egy TSMC által gyártott egység. A tegnapi cikkünkből kiderült, hogy a felmérések alapján számottevő különbség figyelhető meg a két gyártó processzora között, hiszen aktív terhelés mellett sokkal jobban merül a Samsung chipje. A nagy hírt kavart chipgate-re reagált az Apple, akik szerint csupán 2-3 százalékos különbség van a két modell között.

Az Apple által tervezett A9-es chip az iPhone 6s és iPhone 6s Plus belsejében, a legfejlettebb okostelefon chip a világon. Minden általunk eladott chip az Apple legmagasabb elvárásainak felel meg, ami hihetetlen teljesítményt és nagyszerű üzemidőt biztosít függetlenül az iPhone 6s kapacitásától, színétől vagy modelljétől.

Néhány megrendezett laboratóriumi teszten, ahol folyamatos terhelés alá vetik a processzorokat amíg az akkumulátor lemerül, nem reprezentálják a való életbeli használatot, mivel valószínűtlen ideig járatják a legmagasabb kihasználtságon a CPU-t. Ez egy félrevezető módja annak, hogy felmérjék a valós életbeli üzemidőt. Tesztjeink és felhasználói adataink megmutatják az iPhone 6s és iPhone 6s Plus pontos üzemidejét, akkor is ha figyelembe vesszük a változó komponensek különbségét, csupán 2-3 százalékos eltérés van közöttük.

Természetesen érhető az Apple állásfoglalása a dologgal kapcsolatosan, hiszen a tegnapi videókban maximális terhelés mellett mérték a készülékek üzemidejét. Tény, hogy van eltérés a két egység között, azonban valós, mindennapi használat mellett minimális különbséget mutat.

Lirum Device Info (AppStore Link) Lirum Device Info
Fejlesztő: Rogerio Hirooka

Besorolás: 4+4.25

Ár: HUF1,490.00 Letöltés

Ha valaki esetlegesen kíváncsi, hogy melyik gyártó processzora található meg az új telefonjában, az  a Lirum Device Info segítségével megtudhatja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Popacsku - 2015.10.10. 09:21

    Letöltöttem, de nagyon kevés infót ad az iPhone-ról, többek között azt sem, ki a procigyártó.
    Valakinek megjeleníti???

  2. Lieutenant - 2015.10.10. 10:42

    Benne van az app leírásában, hogy 6S és 6S+ kompatibilitás még nincsen, dolgoznak rajta. De a modellszámot kiírja, az alapján lekereshető minden.

  3. Popacsku - 2015.10.10. 22:30

    @Lieutenan
    Megvan, köszi. T…:)

Szólj hozzá Te is!