3D Touch féle megoldással állt elő a Synaptics

HusztiD 2015.10.07. 17:29 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 286

bo2h0oziaaawrrf-11

Nincs egészen egy hónapja, hogy az Apple megmutatta legújabb iPhone 6s és 6s Plus készülékeit, melyek egyik legnagyobb újdonsága a 3D Touch névre keresztelt nyomásérzékeny kijelző. Magyar idő szerint, tegnap késő este a Synaptics bejelentette a ClearPad 3700-as nyomásérzékeny vezérlőjét, amelyre reményeik szerint több gyártó is lecsap az elkövetkezendő hónapok folyamán.

A ClearForce névre keresztelt érintőpanelt okostelefonokhoz készítik, mely hasonló lesz az iPhone 6s-ben látott 3D Touch technológiához. A Synaptics megoldása a jelenleg gyakran használt koppintás, swipe és nagyitási funkciókat bővítené ki. Mint az Apple esetében, ez a technológia is érzékeli, hogy milyen nyomást gyakorolunk az érintőpanelre, amit a szoftver új funkciók felkínálásával bővít ki. Ezáltal például gyorsabban görgethetünk, egy erősebb nyomással akár nagyíthatunk, illetve egyéb kreatív dolgokat csinálhatunk.

Egyelőre csak okostelefonokról esett szó, azonban nem kizárt, hogy később a tabletek is megkapnak egy hasonló technológiát. A vállalat már megkezdte az új vezérlőegységek gyártását, elvileg a jövő év elején kerülhet be a csúcskategóriás Androidos készülékekbe. Egyelőre nem esett szó, hogy mely gyártók készülékei kapják meg az új kijelzőt, de várhatóan az Apple nagyobb riválisai fognak lecsapni az új megoldásra.

Természetesen várható volt a lépés, hiszen ha visszatekintünk az elmúlt évek eseményeire, akkor hasonlók dolgok voltak tapasztalhatóak. Az iPhone 5s kapcsán a Touch ID megjelenésével a Samsung is bevezette az ujjlenyomat olvasós technológiát. De ugyanúgy igaz ennek a fordítottja, hiszen a tavalyi év folyamán az Apple is belépett a 4 col fölötti készülékek világába. Most úgy tűnik, hogy a nemrég bemutatott nyomásérzékeny megoldást fogják alkalmazni a jövőre érkező csúcskategóriás telefonok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!