Jobs özvegye mindent elkövetett a film ellen

HusztiD 2015.10.06. 12:25 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 392

Pixar Exhibit Launch at The Museum of Modern Art

Az elmúlt hónapokban nagyon sokat hallhattunk a közelgő Steve Jobs alkotásról, hiszen mindig volt valamilyen érdekes információ vele kapcsolatosan. Legutóbb például Aaron Sorkin, a film forgatókönyvírója beszélt arról, hogy hogyan került kapcsolatba a Sonyval a film kapcsán. Érdekes módon eddig nem hallottunk Laurene Powellről, Jobs özvegyéről, annak ellenére, hogy a háttérben lobbizott a film ellen.

A Wall Street Journal legújabb hírei szerint Laurene mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne készüljön el az új Jobs produkció. Amikor még a Sonynál voltak a jogok, már akkor lobbizott ellene, hiszen nem szerette volna, ha egy újabb téves film készül egykori férjéről. Később az Universalnél is ez volt a helyzet, ám ennek ellenére péntektől már a mozikban vetítik a 33,5 millió dolláros produkciót. A producer, Scott Rudin elmondta, hogy Laurenet is szerették volna bevonni a film kapcsán, azonban ő hallani sem akart róla.

Az özvegy állítása szerint a Walter Isaacson által írt könyv eléggé torz képet festett egykori férjéből, melyből az emberek nem a valódi Steve Jobst ismerhették meg. Ennek kapcsán teljesen alkalmatlannak találja, hogy pont ezen a könyvön alapszik a film, hiszen ezáltal az egész történet egy valótlan képet ad az ikonikus vezérigazgatóról.

Egy régi barát, Bill Campbell is megjegyezte, hogy a filmben negatívan ábrázolják Steve-et, aki ezúttal nincs itt, hogy kiálljon és megvédje magát. Korábban Tim Cook is kifejtette véleményét, aki opportunistának nevezte a film készítésében részt vevő embereket. Amerikában már október 9-étől megtekinthető lesz a Steve Jobs film, nekünk viszont még várnunk kell, hiszen csak január folyamán érkezik a mozikba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!