Előrendelhető az iPhone 6s, megjelent az OS X El Capitan és az iOS 9.0.2 – mi történt a héten?

HusztiD 2015.10.04. 14:59 Apple, iOS, iPhone, Kiemelt hírek, OS X 2 db 583

Izgalmas napokon vagyunk túl, hiszen a péntektől már nálunk is előrendelhetőek az új iPhone 6s és 6s Plus készülékek, előtte szerdán megjelent az OS X 10.11 El Capitan, továbbá ismételten kaptunk egy iOS frissítést, a 9.0.2-t. Vajon mik voltak az idei hét legérdekesebb hírei?

browse-mq-iphone-6s-available

Erős volt a hétfő a hírek kapcsán, hiszen elsőnek megtudhattuk, hogy nagyon jól bírják a vizes próbát az Apple új telefonjai, ami után nem sokkal fény derült, hogy az új telefonok még a 2015-ös MacBook modelleket is felülmúlják. Ugyanezen a napon az Apple bejelentette, hogy október 9-étől újabb négy országban érhető el az Apple Watch, azonban Magyarország még mindig nem került sorra. Az iFixit tartotta magát a pénteki ígéretéhez, s hétfőre már megkaptuk az iPhone 6s Plus szétszerelését is. Nem sokkal később jött a hivatalos hír, miszerint október 9-étől több tucatnyi országban jelennek meg az új okostelefonok, köztük nálunk, Magyarországon is.

Kedd reggelre kaptunk pár hasznos videót az Apple Music kapcsán, ahol hivatalosan bemutatták a főbb funkciókat és szolgáltatásokat. Ugyanekkor fény derült arra, hogy könnyen melegedhetnek az iPhone 6s Plus modellek, azonban erről azóta nem hallottunk. Valamivel később megnézhettük, hogy mennyit jelent a Safari kapcsán plusz egy giga memória, hiszen mindkét új készülékben 2GB található ezentúl. Hivatalos megerősítés történt az App Thinninget illetően, így mostantól ez a funkció is működik. Érdekességképp kaptunk egy iPhone kamerás megatesztet, melyből láthattuk, hogy mennyit fejlődött évről évre a telefon kamerája. Mivel sokak számára szeptember 30-ával járt le az Apple Music próbaidő, így beszámoltunk, hogy hogyan mondható le az új szolgáltatás.

os_x_el_capitan_roundup

Szerdán sem volt idő unatkozni, hiszen ekkor jelent meg az OS X El Capitan, ami mellé egyaránt kaptunk egy iOS 9.0.2-es és 9.1 beta 3 frissítést. Ugyanezen a napon kiderült, hogy nagyjából 60-40 százalékos megoszlással vannak jelen a Samsung és TSMC processzorai az új iPhone készülékekben. Nem sokkal később jött a hír, hogy fizetős lesz a Microsoft Office az iPad Pro-n, majd az egyik YouTubbernek köszönhetően kaptunk egy 3D Touch funkcióit bemutató videót. Nem mellesleg érdemes megejteni Tim-et is, aki találkozott India miniszterelnökével, hogy tovább terjeszkedjenek az országukban.

Csütörtökre az iFixit újra szétkapta az iPhone 6s-t, hogy megvizsgálják miért annyira vízálló, majd később arról számoltunk be, hogy gondok akadtak az új iPhone készülékekkel. Késő délután egy szakértőnek hála megtudhattuk, hogy OS X alatt könnyen kijátszható a Gatekeeper funkció, ami lehetővé teszi a malware programok terjeszkedését. Ugyanezen a napon ismételten kaptunk egy hírt az iFixit felől, hiszen szabályszegés miatt az Apple meghurcolta őket.

4

Pénteken 00:01 perctől előrendelhetőek a 6s és 6s Plus modellek, ám a tavalyi árakhoz viszonyítva kicsit drágultak a dollár erősödése miatt. Nem sokkal később beszámoltunk, hogy Kínában is elrajtolt az Apple Music, ahol csupán 440 magyar forintnak megfelelő havidíjat kérnek érte az almások. Nem sokkal később jött egy újabb hír, melyből megbizonyosodhattunk, hogy a pletykák ellenére mégsem olvad össze az iOS és OS X párosa. Délutánra kaptunk újabb látványterveket, hiszen a szóbeszédek alapján egy új főhadiszálláson gondolkodik az Apple.

Ezek voltak a negyvenedik hét legérdekesebb hírei. Kaptunk új OS X-et, megjöttek az iOS frissítések, péntektől pedig előrendelhetőek az új telefonok. Jövőhéten is várhatóan az új rendszerek, illetve telefonokról hallhatunk. És ne feledjétek, október 9-étől Magyarországon is megvásárolhatóak az új iPhone 6s és 6s Plus modellek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. KTamas - 2015.10.04. 15:23

    Baromi jo a 6s mar majdnem 2 hete megvan. Selfie t ugy tudsz csinalni sotetbe hogy a kijelzo feheren villan. 3d touch baromi jo en legtobbet zene apphoz hasznalom, de a foto appnel se hatrany. 4k video egy telefonhoz kepest nem is rossz. Osszessegebe meg vagyok a 6s el elegedve :) el capitan rol meg sok velemenyt nem tudok mondani de az biztos h picit gyorsabb lett a gepem :)

  2. Robirob - 2015.10.04. 17:01

    Hát az IOS 9 miatt lassú a telefonom is de méglassabb az iPad air2 -tőm…

Szólj hozzá Te is!