Aaron Sorkin beszélt a Steve Jobs filmről

HusztiD 2015.10.03. 14:33 Apple, Kiemelt hírek, Steve Jobs 0 db 160

ET_STEVE_JOBS_0928_horiz_ren640

Aaron Sorkon, a Steve Jobs film forgatókönyvírója interjút adott a Wirednek, melyből érdekes információkat tudhatunk meg a filmmel kapcsolatosan. Fény derült, hogy kezdetben Sorkin nem nagyon bízott az ötletben, azonban a Sony hamar felkapta rá a fejét.

Miután Aaron befejezte a Közösségi Háló és a Pénzcsináló című filmet Scott Rudinnal, akkor jött egy új felkérés Amy Pascaltól, a Sony társ-elnökétől, miszerint szeretnének egy Steve Jobs filmet, ami a Walter Isaacson könyvén alapul. Aaront váratlanul érte a hír, kissé feszült volt, majd Scott barátja megnyugtatta, s végül igent mondott az ajánlatra. Mivel nem tudott sokat az ikonikus vezérigazgatóról, így hónapokon át, nagyon lassan haladt, mire megjött az ihlete. Írt egy emailt Scottnak, akinek felvetette, hogy három részre osztaná a filmet, s mindegyik jelenet egy nagyobb esemény, egy meghatározó termék bejelentése előtt, egyenesen a színfalak mögött játszódna.

1435778091_michael-fassbender-steve-jobs-zoom

Miközben Scottal levelezett, úgy gondolta, hogy segítséget kér tőle, hogy mit tehet, illetve mit nem, hiszen félt, hogy ellenkező esetben a stúdió átadja másnak a forgatókönyvírást. Két-három perc elteltével Aaron kapott egy új emailt Amytől, hiszen Scott továbbította az ötletét. Mint ekkor kiderült, a Sonynak nagyon tetszett az elképzelés, így zöld utat adtak az írónak. Érdemes megjegyezni, hogy az interjúból az is kiderült, hogy Sorkin maga nem úgy tekint a filmre, mint egy életrajzi alkotásra, azonban pontosan még ő maga sem tudja, hogy milyen műfajba sorolja.

Sorkin szerint lesznek olyan emberek, akik szerint túl kemény volt, ahogyan Steve Jobsot ábrázolta, de biztosan lesznek olyanok is, akik ellentétes véleménnyel rendelkeznek. Bár ennek ellenére ő úgy gondolja, hogy egy eléggé jó filmet sikerült készíteniük.

A film három nagy esemény előtt játszódik, az eredeti Macintosh, a NeXT Cube és az iMac bejelentése előtt. Amerikában már október 9-étől megtekinthető lesz a mozikban, nekünk magyaroknak viszont várnunk kell, hiszen csak január folyamán érkezik a legújabb Jobs film.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!