Ezek a 3D Touch kijelző legjobb funkciói

HusztiD 2015.09.30. 18:23 Apple, iPhone 0 db 1 518

screen-shot-2015-09-17-at-11-54-24

Múlt hét pénteken jelentek meg az iPhone 6s és 6s Plus készülékek az első körös országokban, jövő hét végére viszont már hozzánk is megérkeznek. Az idei modellek számos újdonságot kaptak, melyek közül a 3D Touch nyomásérzékeny kijelző az egyik legjobb tulajdonsága a telefonnak. Mint a neve is elárulja, a készülék érzékeli, hogy milyen erősen érintjük meg a kijelzőt, amely által számos újdonság válik elérhetővé a felhasználók számára.

Az egyik legújabb videóval ismételten Dom Esposito állt elő, amelyből megismerhetjük, hogy hogyan működik a 3D Touch funkció. Hasonló ez az Android alatt található hosszan nyomva tartás funkcióhoz, azonban ennél több rejlik az Apple kijelzőjében, hiszen a telefon azáltal, hogy érzékeli a nyomás erősségét, úgy nyit meg újabb lehetőségeket számunkra. Ha a főképernyőn használjuk az ikonokon, akkor az körülbelül olyan, mintha OS X alatt jobb gombot nyomnánk: felkínálja a leggyakoribb/általános lehetőségeket, ami által sokkal gyorsabban érhetünk el bizonyos funkciókat. Egyelőre az Apple alkalmazásai támogatják az új funkciót, de már számos olyan applikáció van az App Store-ban, amik élnek az új lehetőséggel, mint a Facebook vagy Instagram.

Az új funkció másik hasznát az alkalmazásokon belül vehetjük igénybe. Akárcsak az emailek kapcsán, az üzeneteinknél is elérhető a betekintés funkció, aminek segítségével megtekinthetjük az adott szöveget, illetve az opciók segítségével röviden válaszolhatunk rá. Amennyiben erősebben nyomjuk meg a kijelzőt, akkor természetesen felhozza az egész üzenetet az alkalmazáson belül, ahogyan azt már megszoktuk. Ha linket kapunk, akkor ott is érvényesek ezek a dolgok, hiszen beletekinthetünk, illetve megnyithatjuk Safari-ban.

A multitasking funkciót is könnyedén elérhetjük a 3D Touch által, ha a kijelző bal oldalát erősebben megnyomjuk, illetve ha erőt kifejtve elhúzzuk az ujjunkat. Ahogyan több tesztből is elhangzott, szokni kell még ezeket a funkciókat, de igazán akkor lesz jó használni, ha már több fejlesztő is kiaknázza a kijelzőben rejlő lehetőségeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!