Megjelentek az új iPhone-ok, kiadták az iOS 9.0.1-et, tvOS-t és a watchOS 2-t – mi történt a héten?

HusztiD 2015.09.27. 14:59 Apple, iOS, iPhone, Kiemelt hírek 3 db 638

Izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen a hét folyamán megjelent az iOS 9 első frissítése, a péntekien pedig az új iPhone 6S modellek. Természetesen ezen felül egy rakás egyéb dolog történt, melyeket most egy csokorba szedtünk, hogy semmiről se maradjatok le.iPhone 6S (4)

A hét elején szemet vethettünk az iPad Mini 4 belső hardvereire, hiszen az iFixit csapatának sikerült szétkapnia. Nem sokkal ezután megtudhattuk, hogy sok panasz éri az új iOS 9-et, hiszen lassulásra, illetve különféle bugokra panaszkodtak világszerte a felhasználók. Ugyanezen a napon kaptunk egy olyan hírt, amely szerint alkalmazások százait fertőzték meg az Xcode egy módosított változatával, melyet a kínai szervereken terjesztettek a hackerek.

A kedden már volt olyan szerencsés, aki 3 nappal a megjelenés előtt kapta meg az iPhone 6S telefonját, majd egyaránt kaptunk tőle egy gyors Geekbench tesztet is. Nem sokkal később beszámoltunk, hogy megjelent a watchOS 2, amely számos újdonságot hozott az Apple Watch részére, mint például a Night Stand. Időközben az új okostelefonok megjelenése előtt az Apple kiadott egy közleményt, amiből megtudhattuk, hogy az iOS 9 megoszlása már 50 százalék fölött állt, amelynek köszönhetően ez az eddigi leggyorsabban terjedő iOS. Ha ez még mindig nem lett volna elég keddre, akkor a DisplayMate csapatának hála kiderült, hogy az iPad Mini 4 kijelzője kapta az eddigi legjobb osztályzatot, amivel felülmúlták a tavaly megjelent Air 2-t.

ipad-mini-4

Szerda reggelre már megérkeztek az első review videók az iPhone 6S és 6S Plus készülékekről, melyek után az Apple felhívta a fejlesztők figyelmét az XcodeGhost kapcsán. Ugyanezen a napon megpillanthattuk, hogy milyen az új Apple TV működés közben, ami után nem olyan sokkal kiderült, hogy két kínai férfi a veséjét adta volna egy új iPhone készülékért. A délutáni órák folyamán kiderült, hogy a szakértők nagyon elégedettek az iPhone 6S és 6S Plus kameráival, majd hallhattunk egy tini esetéről, akit az Apple Watch mentett meg. A nap legvégén megjelent az iOS 9 legelső frissítése, amely csupán kisebb hibajavításokat eszközölt.

Csütörtök reggel arról adtunk hírt, hogy megjelent az iOS 9.1 és az új tvOS második bétája, ami után nem sokkal kiderült, hogy mégsem annyira gyors az iOS 9.1, mint ahogyan azt sokan állították. Ugyanekkor napvilágot látott egy erős pletyka, amely arról szólt, hogy 6 magos processzort kaphat a jövőre megjelenő iPhone 7. A nap egyik legrosszabb híre a BioShock-ot érintette, hiszen a 2K Games valamilyen okból kifolyólag törölte az App Store-ból. Ugyanekkor kaptunk egy újabb beszámolót az iFixit csapatától, amiből kiderült, hogy miért nagyobb és nehezebb az új Apple TV az elődjéhez képest, majd este megtudhattuk, hogy az XcodeGhost kapcsán melyek voltak a top 25 fertőzött alkalmazások.

screen-shot-2015-09-24-at-8-52-14-pm

Pénteken megjelentek az iPhone 6S és 6S Plus modellek, így a reggeli órákban kaptunk egy bendgate videót, amiből megbizonyosodhattunk, hogy kemény fából faragták az új telefonokat. A hype-ot követően ismételten feltűnt az iFixit, hiszen gyorsan szétkapták az iPhone 6S-t, amely ha külsőre nem, de belül lényeges változtatásokon esett át. A Samsung emberei ismételten alkottak, hiszen egy londoni Apple Store előtt erőteljes marketingbe kezdtek, ahol a saját terméküket reklámozták. A pénteki nap végére kaptunk még két új ejtésteszt videót a 6S és 6S Plus kapcsán, amiből kiderült, hogy jóval strapabíróbbak az új készülékek, mint a tavalyiak.

A szombat sem telt unalommal, hiszen elsőnek kiderült, hogy egy újabb céget vásárolt fel az Apple, majd láthattunk egy új, igen hangulatos dokumentumfilmet, amit egy iPhone 6S Plus által vettek fel.

painter-jalouzi-iphone-6s-plus-02

Ezek voltak tehát a harminckilencedik hét legérdekesebb hírei. Jövőhéten várhatóan többet fogunk hallani az új iPhone 6S és 6S Plus modelljeiről. Kis szerencsével talán még azt is megtudhatjuk, hogy hány millió készülék talált gazdára az első hétvége folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. CzakóPéter - 2015.09.27. 16:59

  Még mindig nincs hír arról hogy mikor vásárolhatunk hazánkban iphone6s-t ?

  • HusztiD - 2015.09.27. 17:46

   Türelem, amint lesz róla hír, beszámolunk! Sajnos az előző éves tapasztalatok alapján esélyes, hogy idén is október vége fele kapjuk meg az új telefonokat.

 2. kukcsi - 2015.09.27. 23:53

  Ooctober 9

Szólj hozzá Te is!