Az új Apple TV-t is szétkapta az iFixit

HusztiD 2015.09.24. 15:45 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 457

apple-tv-4-ifixit-hero

Egy pár napja már hírt adtunk, hogy az iFixit szakemberei szétkapták az új iPad Mini-t, most azonban a negyedik generációs Apple TV került a terítékre. Mint már megszokhattuk, szétszedték, lefényképezték, s leírták hogy mik az új készülék pozitív, illetve negatív jellemzői szervizeléskor.

A szakemberek nem csak magát a set-top box-ot szedték darabjaira, hanem az új Siri távirányítót is szétbontották. Mint arra már a tegnapi nap folyamán fény derült, az új Apple TV majdnem kétszer olyan magas, mint az elődje. Az iFixit beszámolójából viszont kiderült, hogy nem csak másfél centivel nagyobb, de 50 százalékkal nehezebb lett maga a készülék, ami az új hűtőbordának és a tápegységnek köszönhető, amely a nagyobb energiaigényű, két magos A8-as processzort táplálja. Az Apple TV-t nem nehéz szerelni, de vannak hátrányai, hiszen minden az alaplaphoz van forrasztva, ami azt jelenti, hogy sok esetben alaplapot kellhet cserélni, illetve csak olyan szakemberek javíthatják, akik ténylegesen értenek a forrasztáshoz. A Siri távkapcsolót már lényegesen könnyebb volt szerelni, amiben nem mellesleg egy 410 mAh-es akkumulátor található.

Az Apple TV-ben lévő tápegység nincs forrasztva, így ha elromlana, akkor külön lehet cserélni. Az egész készülékben normál Torx csavarokat használt az Apple, ezúttal nincs szükség speciális csavarhúzóra, mint ahogyan azt korábban megszokhattuk. A távirányító külső része ragasztva van, ám ennek ellenére nem nehéz rést találni és szétfeszíteni abban az esetben, ha elromlana. Ugyanitt a Lightning csatlakozó és az akkumulátor is össze van forrasztva, ám ezeket a legolcsóbb kicserélni, így ezt sem tekintik negatívumnak. A forrasztások ellenére 10-ből 8 pontot adott az iFixit csapata a 2015-ös Apple TV szerelhetőségére, hiszen ezeket leszámítva, nem nehéz a készüléket megszerelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Czakó Péter - 2015.09.24. 15:47

    Elképzelhető hogy ezt a rendszert is feltörik mint az iPhone-t ? Ingyenes filmek, appok stb…

  2. Dr. Csok - 2015.09.24. 22:45

    A tipik magyar elso kerdese….
    (Amugy engem is erdekelne!!! :’DDD)

Szólj hozzá Te is!