Az Apple kiadta a watchOS 2-t!

HusztiD 2015.09.22. 11:46 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek 3 db 635

apple-watch-watchos-2-e1438700091375

A watchOS 2 eredetileg múlthét szerdán, az iOS 9-cel karöltve jelent volna meg, ám mint akkor kiderült, az Apple egy súlyos hibát vélt felfedezni a rendszerben, melynek köszönhetően elhalasztották a szoftver megjelenését. Végül nem kellett sokat várni a végleges rendszerre, hiszen bő 5 nap múlva, tegnap este folyamán megjelent az új OS, amely számos újdonságot hozott az Apple Watch számára!

Az egyik leghasznosabb újdonságot a fejleszthetők élvezhetik ki, hiszen ezentúl sokkal beljebb áshatják magukat az óra rendszerébe, melynek köszönhetően hozzáférhetnek a mikrofonhoz, szenzorokhoz, pulzusmérőhöz, gyorsulásmérőhöz, koronához és a Taptic Engine-hez egyaránt, amely által számos új lehetőség válik elérhetővé. Ennek kapcsán a közeljövőben több olyan programot várhatunk Apple Watch-ra, amelyek sokkal komplexebbek, illetve kihasználják ezeket a plusz funkciókat, melyeket az óra magában rejt.

További újdonság a watchOS 2-ben az új számlapok megjelenése, melyekben 6 olyan time-lapse várost csodálhatunk meg, mint New York, Hong Kong, Párizs, Sanghaj, London vagy Mack Lake. Ha már számlap, akkor a kedvenc fotóinkat is berakhatjuk háttérképnek, ugyanakkor az iPhone 6S-ben debütáló Live Photos funkciót is támogatja az új rendszer. Elérhető a Nightstand Mode, amely által ha fekvő helyzetbe rakjuk az órát tölteni, akkor mutatja az időt, illetve ébresztőórának is beállíthatjuk.

nightstandmode-800x465

Másik hasznos újítás a Time Travel funkció, amelyet a számlapnál használhatunk a korona által. Előre-hátra tekergetve utazhatunk az időben, ahol az óra felhozza számunkra a fontos eseményeket, naptárbejegyzéseket. Továbbá frissítettek Sirin is, hiszen általa FaceTime audio hívást kezdeményezhetünk, edzést indíthatunk vagy akár útvonaltervet kérhetünk. Ezentúl az Activity adataiba beleszámítanak a külső alkalmazások által mért eredmények, ugyanakkor egy napra akár elnémíthatjuk magát az Activity funkció értesítéseit.

Ezeken felül számos kisebb újdonság került a watchOS-be, mint például az Apple Watch-ról egyszerre akár 12 barátot adhatunk a listához, ezeken belül csoportokat hozhatunk létre, illetve különféle színnel jelölhetjük őket.

Bővebb információt a watchOS kapcsán az Apple dedikált oldalán találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Guetta - 2015.09.22. 14:23

    Nekem nem látja még a frissítést

  2. Color - 2015.09.22. 21:10

    Az enyém se

  3. Mate - 2015.09.23. 08:15

    Elobb az iphone odat kell ios 9 re frissiteni es csak azutan tudod az oradat watch os2 re ami kisse parasztsag az ios9 visszajelzeseit tekintve

Szólj hozzá Te is!