iOS 9, új iCloud árak, iPad Mini 4 – mi történt a héten?

HusztiD 2015.09.20. 15:21 Apple, Kiemelt hírek 0 db 969

ios_9_ipad_iphone

Tovább folytatódik a felhajtás az Apple által másfél hete bemutatott új készülékeiről, hiszen ezen a héten már jóval többet tudhattunk meg róluk. Ennek ellenére nem csak körülöttük forgott a világ, hiszen kaptunk számos egyéb érdekes hírt is. Nézzük, mik voltak a hét legérdekesebb hírei?

A hetet az EA-vel kezdtük, hiszen mint kiderült, egy tucatnál több játékukat törölték az App Store-ból, köztük olyanokat, mint a Dead Space, Mass Effect vagy a Real Racing. Ezek után nem sokkal megtudhattuk egy fejlesztőnek köszönhetően, hogy az iPhone 6S és 6S Plus modellek egyaránt megkapták a 2GB memóriát, míg az újdonsült iPad Pro 4GB-tal érkezik november folyamán. Ha pedig iPad Pro, akkor kiderült, hogy az Apple Pencil 12 órás üzemidőt bír egy teljes feltöltéssel és ha ez nem volna elég, akkor másodpercek alatt tölthetjük. Az iOS 9 megjelenése előtt pár nappal megtudhattuk, hogy a végleges változatban elérhető lesz a Hey Siri funkció, melynek köszönhetően egy Hey Siri felkiáltással bármikor elérhetjük a személyi asszisztensünket – 6S és 6S Plus esetén bármikor, korábbi iPhone modellek esetében pedig akkor, ha épp töltés alatt van a készülék.

Apple-Pencil-Fast-Charge-800x400

Kedden megtudhattuk, hogy újabb rekordot döntött az Apple az iPhone 6S és 6S Plus előrendeléseivel, hiszen a hírek alapján felülmúlta a tavalyi számokat – pontos adatokat egyelőre nem közöltek. Ugyanezen a napon azt is megtudhattuk, hogy miért nehezebbek az új iPhone modellek. A 3D Tocuh kijelzőnek köszönhetően lettek súlyosabbak, ami a 6S esetében 14, míg a 6S Plus-nál 20 gramm pluszt jelent. Szerdán már kaptunk egy iPad Mini 4 Geekbench tesztet, melyből kiderült, hogy mégsem teljesít olyan jól az új tablet, mint ahogyan azt vártuk, hiszen az Air 2 testvére csaknem 50 százalékkal haladja meg az új Mini-t. Ugyanezen a napon este 7-kor megjelent az iOS 9, azonban az első órában szinte lehetetlen volt telepíteni, ugyanis hibára hivatkozott frissítés alkalmával a rendszer. Szerencsére hamar kiküszöbölték a problémát, így még aznap este nyugodtan lehetett frissíteni.

Szerda este sokatokban felmerült, hogy mégis hogyan lehet iOS 9.1 bétáról downgrade-elni, így csütörtök reggelre összeszedtük a legfontosabb lépéseket a témával kapcsolatosan. A kilencedik főverzió megjelenésével egyidejűleg életbe léptek az új iCloud árazások, így mostantól havi 0.99 euróért 50GB tárhelyet vásárolhatunk, ami több, mint jó ajánlatnak számít, ha valakinek nem lenne elég az alap 5GB. Ugyanezen a napon megtudhattuk, hogy Kína után Indiát is meghódítaná az Apple, hiszen Tim hamarosan találkozik az ország miniszerelnökével, Narendra Modi-val, hogy jobban fellendítsék az eladásokat, illetve hogy Indiában is legyenek hivatalos Apple Store üzletek.

screen-shot-2015-09-09-at-5-57-20-pm

Péntekre kiderült, hogy az új iPhone 6S és 6S Plus tulajoknak nem kell aggódniuk a különféle képernyővédő fóliák miatt, hiszen ha a gyártók betartják az Apple előírásait, akkor problémamentesen fognak működni a nyomásérzékeny kijelzővel. Ugyanekkor megtudhattuk, hogy az Androidra kiadott Move to iOS alkalmazást nagyon lehúzták a felhasználók, hiszen ahelyett, hogy valós véleményt írtak volna, sokan csak trollkodtak, hogy lehúzzák az Apple-t. Egyértelműen az iOS 9-ről szólt ez a hét, hiszen arra is fény derült, hogy az első 24 órában csupán a felhasználók egynyolcada frissített az új rendszerre. Végül szombatra kaptunk egy iPad Mini 4 unboxing és összehasonlító videót, melyből láthattuk a fő különbségeket az előző modellhez képest.

Ezek voltak a harmincnyolcadik hét legérdekesebb hírei. Jövő héten tovább folytatódik az iPhone 6S és 6S Plus körüli láz, hiszen péntektől már elérhetővé válik az első körös országokban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!