A legtöbb képernyővédő fólia működik a 3D Touch kijelzővel

HusztiD 2015.09.18. 11:51 Apple, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 998

screen-shot-2015-09-17-at-11-54-24

A múlt heti Apple event alkalmával lehullt a lepel a vadonatúj iPhone 6S és 6S Plus készülékekről. Az új telefonok egyik fő újdonsága az úgynevezett 3D Touch kijelző, melynek köszönhetően a készülék érzi, hogy éppen finoman megérintjük, avagy erősebben nyomjuk a kijelzőt. A nyomásérzékeny kijelző számos újdonságot hordoz magában, amelyet az iOS 9 teljes egészében kihasznál.

Sok felhasználóban felmerült a korai aggodalom, hogy ezentúl búcsút inthetnek a különféle képernyővédő fóliáknak. A jó hír, hogy az iPhone 6S és 6S Plus tulajok továbbra is használhatnak védőfóliákat, azonban mint kiderült, a gyártóknak meg kell felelniük az Apple által felállított szabályoknak, különben nem fognak megfelelően működni. Ez többek között azt jelenti, hogy az MFi (Made for iPhone) minősítést kapott termékek kompatibilisek lesznek az új iPhone 6S és 6S Plus modellekkel. Természetesen lesznek olyan termékek is a piacon, melyek ugyan nem kapnak hivatalos minősítést, azonban mégis működhetnek az új telefonokkal. Érdemes lesz vigyázni, s odafigyelni, hogy milyen gyártótól vásárolunk majd.

3dt_sp

Az első feltétel, melynek teljesülnie kell, hogy magának a fóliának nem szabad meghaladnia a 0,3 milliméteres vastagságot. A második, hogy nem szabad a kijelző és a fólia között légréseknek keletkeznie, míg a harmadik dolog, hogy ne legyen elektromosan vezetőképes.

Ha ezt a három feltételt betartják a gyártók, akkor nem lesz semmi gond, hiszen fólián keresztül is működni fog a nyomásérzékeny kijelző. Viszont amelyik gyártó eltér ezektől a paraméterektől, ott nagy valószínűséggel nem fog megfelelően, avagy sehogy sem működni a 3D Touch kijelző.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zoli - 2015.09.20. 11:29

    Üveglappal lehet rá esély, hogy müködik?

Szólj hozzá Te is!