Kína után Indiát is meghódítaná az Apple

HusztiD 2015.09.17. 16:23 Apple, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 212

india

Az elmúlt hónapokban, illetve években nagyon sokat hallhatunk Indiáról az Apple-lel kapcsolatosan. Mint azt már tudjuk, India sokban hasonlít Kínához, ha azt az almások szemszögéből vizsgáljuk meg. Miután az Apple célba vette Kínát, sorra jöttek a hírek, hogy mennyire nagy népszerűségre tettek szert az ázsiai országban, amelynek köszönhetően már az első körös országok között szerepelnek, ha valamilyen új termék megjelenéséről van szó. Hasonló a helyzet Indiával, hiszen a kaliforniaiak számára ez a piac még szinte kiaknázatlan.

Az Economic Times értesülései szerint Tim Cook hamarosan találkozik India miniszterelnökével, Narendra Modi-val annak kapcsán, hogy kicsit felpezsdítsék az eladásokat az országban. Tudni kell Indiáról, hogy nincs saját Apple Store-ja, csupán különféle viszonteladóik vannak. Ha pontosak szeretnénk lenni, akkor szám szerint 5 disztribútor, összesen pedig 500 olyan bolt található, ami az Apple termékek értékesítésével foglalkozik.

Indiában nagyon szigorú szabályozások vannak, hiszen nem engedélyezett a külföldi vállalatok tulajdonában lévő üzletek működtetése. Abban az esetben van csak kivétel, ha az adott cég bizonyos alkatrészeket az indiai piacon gyártat le, illetve onnan vásárolja meg azokat. Nem olyan régen kiderült, hogy a Foxconn 5 milliárd dollár értékben fektet új gyárak létrehozásába Indiában, azonban egyelőre nem tudni, hogy az iPhone alkatrészek legyártására lesznek-e szakosodva.

A témához kapcsolódóan, a júliusi pénzügyi konferencián igen érdekes adatok derültek ki, hiszen maga Tim mondta el, hogy a harmadik pénzügyi negyedévben Indiában 93, míg Kínában 87 százalékkal növekedtek az iPhone eladások. Ennek kapcsán nem csoda, ha az Apple nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az indiai piacra is, hiszen sok kiaknázatlan terület van még számukra.

Hamarosan talán többet is hallhatunk a témával kapcsolatosan, feltéve, ha a két félnek sikerül megegyeznie.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!