Íme az első iPhone kompatibilis elektromos gitár

HusztiD 2015.09.16. 15:14 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 715

fusion-guitar-iphone-amp-speakers

Az elmúlt évek folyamán már megannyi kiegészítő készült iOS eszközökhöz, most viszont megérkezett a legújabb koncepció, a Fusion Guitar. Az elképzelés még 2013 év végén született meg, majd egy évvel később készült el az első működő prototípus. Most szeptember elsejével elindult a kickstarter program az Indiegogo-n, ahol arra gyűjtenek, hogy megvalósítsák az elképzelést, amely már több, mint 470 százalékosan szárnyalta túl a kitűzött összeget, úgy, hogy még hátramaradt 15 nap.

Maga az elektromos gitár egyaránt megfelelő lehet kezdők, illetve haladók számára. Beépített hangszóróval és 3200 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, amely összesen 12 órát biztosít egy töltéssel. A hangszer működése egy iPhone-hoz kötött, hiszen ez adja a szívét-lelkét. Maga a gitár Made for iPhone minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy iPhone 5, 5S, 5C, 6, 6 Plus, 6S és 6S Plus-t támogat, a további ígéretek alapján jövőre, az iPhone 7 megjelenésével megvásárolhatunk hozzá egy új dokkolót, amely támogatni fogja a következő modellt. A gitárral olyan alkalmazások működnek, mint például a Garageband, BIAS Amp, JamUp Pro XT, Yousician vagy a Tab Pro, de természetesen több tucat hasonló applikációt találhatunk az App Store-ban.

Nem idegen az iOS eszközök használata a zenei iparban, hiszen már láthattunk hasonló elképzeléseket akár stúdióban, vagy élő koncerteken. Ott van például a Line 6, aminek az Amplifi és Firehawk multieffektjei, melyek az iOS eszközeink által kelnek életre. A Fusion Guitar megjelenése jövő év első negyedévére várható, ára 799 dollár lesz.

Számotokra hogy tetszik a Fusion Guitar elképzelése?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!