Másodpercek alatt töltődik az Apple Pencil

HusztiD 2015.09.14. 14:09 Apple, iPad, Kiemelt hírek 5 hozzászólás 2 758

apple-pencil

A múlt szerdai Apple event folyamán az Apple bejelentette a régóta pletykák tárgyát képző iPad Pro-t, mely megannyi újdonságot hozott. Egyik ilyen az Apple Pencil kiegészítő, melynek köszönhetően igen precíz rajzokat és aláírásokat vihetünk véghez. Jogos a kérdés, hogy mennyire volt jó ötlet, egy ilyen kiegészítőnek a bevezetése, hiszen a korábbi vezérigazgató, Steve Jobs hangoztatta, hogy egy stylus fabatkát sem ér, mikor egyenesen az ujjainkat használhatjuk.

Előkerült egy pár adat az Apple Pencil-lel kapcsolatosan, melyből kiderült, hogy másodpercek alatt tölthetjük. Tényleg. A ceruza végében található egy Lightning csatlakozó, melyet ha bedugunk az iPad Pro Lightning portjába, akkor mindösszesen 15 másodperc alatt tölt annyit, hogy 30 percig gondtalanul használhatjuk. Ez jó hír, hiszen nem kell attól tartani mikor merül le, mivel nem hosszabb percekig, hanem csupán másodpercekig kell tölteni, hogy huzamosabb ideig is használni tudják a felhasználók. Egyébként egy teljes feltöltéssel 12 órát bír az Apple Pencil.

Apple-Pencil-Fast-Charge-800x400

A másik dolog, amit megtudhattunk, az nem más, minthogy a tablet 240 alkalommal olvassa le másodpercenként az Apple Pencil jelét  – viszonyításképpen egy emberi ujjról megközelítőleg 120 alkalommal gyűjt be adatot a táblagép. Pluszban nem árt megfeledkezni a ceruzában lévő nyomásérzékeny szenzorokról sem, hiszen azok biztosítják, hogy minél pontosabban alkothassunk általa pixelről pixelre. Az alábbi hands on videóból kiderül, hogy az iPad Pro és Apple Pencil mennyire érzékeny egymásra, illetve, hogy milyen minimális válaszidővel rendelkeznek.

Az Apple Pencil az iPad Pro-val együtt kerül piacra november folyamán. A kiegészítő ára 99 amerikai dollárba fog kerülni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

5 hozzászólás

  1. Robirob - 2015.09.14. 15:46

    Jaj az iPhone 6s-t kellene ilyen gyorsan tölteni :)

  2. Márk - 2015.09.14. 16:53

    és ez működik majd az iPad Air 2vel?

  3. Rendes Milán - 2015.09.14. 17:44

    Sajnos csak iPad Proval működik majd

  4. iRon242 - 2015.09.14. 18:08

    Steve Jobs az iPhone bemutatásakor hangoztatta, hogy a stylus felesleges, hiszen az ujjainkat is használhatjuk. Aztán már csak az olcsó rezisztív kijelzőket alkalmazó modellekhez mellékelték (olyan neves gyártók, mint a Nokia, lásd Nokia Express Music modell, ami ujjal használhatatlan vacak volt, stylus-szal még elment), ma meg már senki nem ad stylus-t az okostelefon mellé.
    iPad-hez régóta lehet kapni, igaz nem az Apple gyártotta, de rajzoláshoz nyilván eddig is inkább ezt használták a komolyabb felhasználók. Nyilván az Apple ebből is többet akart kihozni, és erre ez volt most s legjobb alkalom :-)

  5. Apples - 2015.09.14. 20:32

    IRon, ooooo nem az Apple éleszti ujra.
    A pro vonal az MS Surface-re a válasz. Ott van pen ráadásul az is nagyon jó. De mondhatnám a Samsung note-jat is ( bár ott a pen az más kategória) – de a wacoom tábláknal is régóta létező megoldás.

Szólj hozzá Te is!