iPad Pro, Apple TV, iPhone 6S és 6S Plus – mi történt a héten?

HusztiD 2015.09.13. 16:33 Apple, iPad, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 551

Mozgalmas hetet tudhatunk maguk mögött, hiszen ez a hét egyértelműen az Apple legutóbbi bemutatója körül forgott. Bemutatkozott a régóta pletykált iPad Pro, az újragondolt Apple TV, illetve megmutatkoztak az új iPhone modellek is, a 6S és 6S Plus.

iPhone 6S (1)

A hét első felében megtudhattuk, hogy a coloradói Telluride filmfesztivál berkein belül levetítették az új Steve Jobs filmet, amivel a különböző szaklapírók teljesen elégedettek voltak, hiszen az első értékelések szerint igencsak jól sikerült. Kicsivel később még azt is megtudhattuk, hogy a KGI elemzője, Ming Chi-Kuo úgy gondolja, hogy a következő generációs iPhone 6-6,5 milliméter vastag lehet, amivel 0,4-0,9 millimétert csökkenne a jelenlegi modellekhez képest.

Napvilágot látott egy olyan hír is, hogy az Apple felvásárolta a FaceShift vállalatot, akik az arcfelismerő programjukról váltak híressé – egyelőre csak találgatni lehet, hogy mire használják fel az új tapasztalataikat. Az Apple event előtt Martin Hajek-től kaptunk ütős Apple TV koncepcióképeket, ám mint utólag kiderült, dizájnban semmit nem változott az Apple féle set-top box.

iPad Pro (3)

Hamar eljött a szeptemberi “Hey Siri” keynote, ahol ezúttal nem csak az új okostelefonokat, hanem egy új iPad-et és Apple TV-t mutattak be az Apple vezetői. Elsőnek a régóta pletykált iPad Pro-ról hullt le a lepel, amely a várakozásoknak megfelelően 12,9 colos kijelzőméretet kapott, ami mellé Smart Keyboard-ot és Apple Pencil-t vásárolhatunk opcionálisan. Másodjára az Apple TV-t mutatták be, amely mint kiderült, hatalmas ráncfelvarráson esett át, hiszen új rendszert és kezelőfelületet, valamint Siri és App Store támogatást kapott, továbbá megcélozták az alkalmi játékosok rétegét is. A harmadik és egyben utolsó szenzáció az iPhone 6S és 6S Plus volt. Nem csak, hogy gyorsabbak lettek, jobb kamerát kaptak az új okostelefonok. Persze önmagában mindez nem lett volna nagy szenzáció, így olyan újdonságot tettek bele, mint a 3D Touch névre keresztelt nyomásérzékeny kijelzőt, valamint az Apple Watch-ból ismert Taptic Engine-t.

A hét második felében már láthattunk hands on videókat az új termékekről, ami után nem sokkal az is kiderült, hogy többé nem kínál aranyszínű iPhone 6, 6 Plus és 5S modelleket az Apple.

screen-shot-2015-09-10-at-11-18-35

A hét vége közeledtével olyan fontos információkat is megtudtunk, hogy milyen méretben vehetünk fel 4K videókat az új iPhone-ok által, melyből hamar kiderült, hogy a 16GB-os alap modell hamar be fog telni, hiszen körülbelül negyven percnyi anyagot vehetünk fel. Ha már új iPhone 6S, akkor nem érdemes elmenni afelett sem, hogy kisebb kapacitású akkumulátort kapott az új készülék. Lényeges változást nem lesz tapasztalható, hiszen az ígéretek szerint ugyanannyit bír, mint egy mezei iPhone 6-os modell.

Ezek voltak a harminchetedik hét legjobb, illetve legérdekesebb hírei. A jövőhét folyamán biztosan sokat hallhatunk még a nemrégiben bejelentett termékekről, illetve nem árt észben tartani, hogy 16-án jelenik meg az új iOS 9.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!