Következő generációs Force Touch panelt kap az iPhone 6S

HusztiD 2015.09.07. 14:54 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 1 460

touch-850x420

Az elmúlt napok folyamán már tonnányi hírt olvashattunk a szerdai keynote-tal kapcsolatosan, ahol a főszerepet a következő generációs iPhone-ok kapják meg. Mint az már kiderült, új elő, illetve hátlapi kamerát kapnak, ezek mellett pedig a tavalyi MacBook-okból, illetve Apple Watch-ból ismert Force Touch technológiát is megkapják az új telefonok.

Bizonyos források azt állítják, hogy a két nap múlva debütáló iPhone 6S és 6S Plus egyaránt megkapja az úgynevezett Force Touch nyomásérzékelőt, ám ennek a továbbfejlesztett változata debütál az új készülékekben. A MacBook és Apple Watch modellekben bemutatkozott technológia lényege, hogy az megállapítja, hogy éppen hozzáértünk avagy erősebben nyomtuk-e meg a panelt. A 6S-ben ennek az új, továbbfejlesztett testvérét láthatjuk viszont, a 3D Touch néven emlegetett változatát. Mint az a nevéből is sejthető, 3 fázisa lesz az érintéseknek, melynek köszönhetően a készülék érzékeli, hogy éppen megérintettük, megnyomtuk, avagy erősebben nyomtuk meg a kijelzőt.

A Force Touch megjelenése számos új lehetőséget hoz az új iPhone-ok, illetve az iOS 9 kapcsán, hiszen több olyan gyári, illetve külsős alkalmazás készülhet, amelyek erre a technológiára alapozhatnak a jövőben. Ne feledjétek, szerda este minden kiderül!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Bandita - 2015.09.07. 15:02

    Akkor fóliát már nem is lehet rá rakni majd,mert akkor már mást érzékel?

  2. Robirob - 2015.09.07. 15:35

    Ennek az uvegnek akkor lenne értelme pl., ha a fögomb eltűnne a telefonról és az ujlenyomatolvasást a képernyő végezné…, es lehet, hogy ez is a cél csak gondolom , hogy az nem a 6 s -ben lesz, addig meg parasztvakitás az egész / szerintem / .
    Ami sokkal fontosabb lenne az a gyorstöltés és vezeték-nélküli töltés .

  3. Molnár Norbert - 2015.09.07. 22:52

    Tavaly még nem volt a MacBook-ban Force Touch technológia :)

Szólj hozzá Te is!