Nyomásérzékelős stylust kaphat az iPad Pro

HusztiD 2015.08.21. 16:09 Apple, iPad 3 hozzászólás 428

ipad-pro-03

Ming-Chi Kuo neve már sokatok számára ismerős lehet, hiszen az elmúlt évek folyamán több Apple-lel kapcsolatos dolgot sikerült megjósolnia az elemzőnek. Legutóbbi számításai szerint a régóta pletykált iPad Pro egy egészen szokatlan kiegészítőt kaphat, egy stylust.

Maga a 12.9 colos tablet már régóta a találgatások tárgyát képzi, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy az almások ténylegesen is egy nagyobb tableten is dolgoznak. Hogy pontosan milyen réteg vásárolna ekkora táblagépet, azt egyelőre nehéz megjósolni, de vélhetően az üzleti szférában elférne a jelenlegieknél nagyobb kijelzővel felszerelt iPad. Ming szerint a szóban forgó Pro modell az Apple Watch-ból és az új MacBook Pro modellekből már jól ismert Force Touch technológiát kapná meg, pontosabban egy nyomásérzékeny stylusszal karöltve lehetne megvásárolni a készüléket.

Nehéz most megmondani, hogy van-e benne ráció, hiszen az egykori vezérigazgató, Steve Jobs ellenezte az ilyen és ehhez hasonló ötleteket, s az emberi ujjakat találta a legmegfelelőbb eszköznek egy érintőkijelzővel szerelt ketyere vezérlésére. Reméljük, hogy hamarosan minden kiderül, hiszen Ming szerint idén októberben mutatkozhat be az új tablet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Márk - 2015.08.21. 19:51

    iPad Air 3 Plus lesz a neve.

  2. Levente - 2015.08.22. 12:33

    Ipad Air Plus S Pro névre fog hallgatni :)

  3. iRon242 - 2015.08.23. 12:33

    Én arra fogadnék, hogy ha lesz ilyen, akkor is csak Plus lesz a neve, nem pedig Pro, hiszen ha a professzionális felhasználásban mégsem állná meg a helyét, azt a szégyent az életbe nem mosná le az Apple magáról. Ahogy az iPhone 6 esetén, a Plus itt is jelenthetné simán a nagyobb kijelzőt, az eszköz teljesítménye úgyis kötelezően növekszik – attól még nem lesz Pro, ahogy a várhatóan gigászi árától sem (ahogy attól sem lesz Pro valaki, hogy meg tudja venni a drága eszközt).

    Szerintem az Air jelzőt meg lassan le is hagyhatnák, hiszen nem Air fajta iPad-et talán nem is gyártanak már a jövőben.

Szólj hozzá Te is!