A Merril-Lynch semlegessé sorolta vissza az AAPL-t

Skarp 2015.08.06. 12:42 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 245

Teljesen elgurult az amerikai elemzők gyógyszere. Bár minden létező rekordot megdöntött legutóbbi negyedévében az Apple ISMÉT, de némileg elmaradt a Wall Street várakozásaitól, ezért az AAPL elindult lefelé.

merril

Mit reagál erre a Merril-Lynch? Visszasorolja a cég részvényeit a semleges kategóriába és 142 dollárról 130-ra csökkenti a célárfolyamot. Ennek okául számos a részvényre ható rövidtávú nyomási tényezőt jelöltek meg. Véleményük szerint az Apple még mindig szilárd alapokon álló cég és nem lesz gond a termékeikkel sem, ennek ellenére úgy gondolják, hogy a részvény jelen állapotában nem kiegyensúlyozott a kockázat és nyereség aránya szempontjából.

A Bank of America tőzsdei diviziója szerint a részvényeket meg fogják viselni az olyan tényezők, mint a lassuló iPhone eladások és a vártnál kisebb térnyerés Kínában. A befektetőket óvatosságra intik, mivel szerintük a jövőben a bruttó nyereség lassabban nő majd és a rekordok sem lesznek drámaian nagyobban a korábbiaknál. A további visszavásárlási programok indulására igen csekély az esély és fokozatosan tovább csökken – írják.

Maga a tény is, hogy az iPhone 6s csak a szokásos frissítés és nem egy teljesen új generáció (így semmi igazán forradalmit nem tartalmaz) tovább befolyásolhatja majd negatív irányba az AAPL árfolyamát – vélik az analisták. Persze hogy erről megbizonyosodjunk, szeptemberig kell várnunk. Az Apple-részvény az elmúlt hetekben kemény pofonokat kapott, melynek eredményeképpen a július közepi 133 dollárról 114 dollárig esett vissza a keddi kereskedés lezárásáig.

Persze nem mindenki ért egyet a Merril Lynch elemzőivel sem, az RBC Capital Markets pl. kitartott 150 dolláros célárfolyama mellett és úgy véli, a 6s is bombasikerre számíthat, így újra erős karácsonyi szezonja lehet Cupertinonak – tehát nincs ok az aggodalomra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!