Taylor Swift keményen beszólt a Spotifynak a Vanity Fairben

Skarp 2015.08.05. 14:45 Apple, Apple Music 3 hozzászólás 412

A Spotify-Apple Music csatába korábban is elég komolyan beleszóló popsztár a Vanity Fair szeptember kiadásának borítóján tetszeleg. Az interjú egy része pedig mi másról is szólhatna, mint a közelmúlt eseményeiről, egészen pontosan Swift és az Apple purparléjának részleteiről.

appleswift

Ha valaki aranyhalmemóriával rendelkezne vagy egyszerűen csak nem figyelt az utóbbi hetekben: amikor az Apple bejelentette, hogy Music nevű zenestreaming szolgáltatása keretében nem fizet a próbaidőszak három hónapos időszaka alatt lejátszott track-ekért Taylor nyílt levelet írt, amiben elmagyarázza, hogy legutóbbi albuma, az 1989 miért nem lesz elérhető az Apple Music katalógusában.

Az Apple hamar lépett és visszavonta a kijelentését, sőt a lemezt is erőteljesen megpromózták az indulásnál. Az énekesnő részleteket is elárul az Apple-lel folytatott párbeszédről és azt is elárulja, mennyire más kimenetele volt egy hasonló diskurzusának a Spotifyjal. Elmondása szerint a nyílt levelet éjjel írta és csak anyjának olvasta fel, mielőtt közzétette volna, miután egy barátja küldött neki egy screenshotot a szerződése részleteiről.

Őszintén meglepte, hogy az Apple ennyire gyorsan és ilyen pozitívan reagált levelére. “Az Apple úgy kezelt engem, mintha a kreatív közösség hangja lennék és tényleg törődtek azzal, amit mondok. Ironikusnak tartom, hogy egy multimilliárd dolláros cég a kritikára alázattal reagált, míg egy cash-flowval nem rendelkező startup igazi szívtelen nagyvállalatként válaszolt ugyanerre.”

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Patrick - 2015.08.06. 01:52

    Részben ezert is Apple az Apple :)

  2. Pete - 2015.08.09. 11:13

    Hat azert sok esz nem kell hozza,hogy ragyere,hogy 3 honapig minuszban vagy a kifizetesek miatt viszont utana nyereseget produkal. Megprobaltak hulyenek nezni a zeneszeket nem jott be ennyi.

  3. Csoki bacsi - 2015.08.12. 23:50

    Biztos azon a 3 honapon haltak volna ehen a zeneszek

Szólj hozzá Te is!