Az IBM 200 ezer MacBook-ot venne alkalmazottainak

Skarp 2015.08.03. 12:37 Apple, Mac 0 db 288

Igen, jól olvastátok, 200 ezret. Korábban ugye már írtunk arról, hogy a Nagy Kék 2015 végéig 50 ezer Apple laptopot osztana szét alkalmazottai között, de a legújabb hírek szerint ez akár a három-négyszerese is lehet.

ibm_macbook

A MacRumors szerkesztői tették rá a mancsukat a cég belsős videójára, amin az IBM CIO-ja, Jeff Smith arról beszél, hogy drasztikus változásra készülnek a céges készülékbeszerző kezdeményezes terén – ami azt jelenti, hogy a cég nagyrészt az Apple MacBook-jaira támaszkodna, ez adná a céges géppark gerincét.

Pontos határidőket nem említett Smith, de a vásárlás üteme igen gyors lehet, mivel már nagyon időszerű az idősödő géppark cseréje. Annál is inkább, hogy egy másik program már folyamatban van, melynek célja az idős munkaállomások cseréje MacBook Pro-kkal, Air-ekkel vagy PC-kkel. Ha azt vesszük alapul, hogy már 50 ezerrel is a legnagyobb Mac-es gépparkot élvező céggé válnának a világon, a 200 ezer tényleg döbbenetesen nagy szám.

A cég becslései szerint az alkalmazottak fele, háromnegyede válthat Lenovo gépekről Mac-re. A két cég alaposan meglepte a techvilágot az IBM MobileFirst for iOS kezdeményezés bejelentésével tavaly, aminek célja egy sor üzleti célú iOS-alkalmazás kifejlesztése, adott esetben testre szabva a megrendelőre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!