A strand királya – JBL Xtreme bemutató

Skarp 2015.07.31. 17:08 Apple, Kiemelt hírek, Teszt 0 db 4 229

A nemrégiben tesztelt Charge 2-höz igencsak hasonló dizájnú Xtreme-mel a JBL szintet lépett és beemelte a cseppállóságot a középkategória kínálmányai közé. A tesztpéldányt ismét iDoki ajánlotta fel, tartsa meg jó szokását.

jblxtreme_kiemelt

Nevéhez illően minden bizonnyal ebben a méretkategóriában ez az eddig csúcs, a JBL utóbbi években kifejlesztett technológiák mindegyikét tartalmazza ez az alig valamivel több, mint két kilós Bluetooth hangszóró. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Rövidesen felsoroljuk, de előtte beszéljünk kicsit a készülékről.

A két végén a Chargehoz hasonlóan itt is két passzív basszusmembrán található. Mindkettő felett egy fémszínű vállpántnak való rögzítési pont található, ezeken kívül csak a felső részen található vezérlőgombok törik meg a teljes testet körülölelő szőttes jellegű védőbevonatot.

jbl_xtreme_kezeloszervek

A Charge 2+ és elődjei sörösflakonra emlékeztető formáját itt már majdnem boroshordóba hajló pufiság és körvonal váltja. A viszonylag jelentős súly mellé nagy méret is dukál, a készülék 12,6 centi magas, 12,2 centi széles és 28,3 centi hosszú. A tetején a már említett szokásos gombok (Bluetooth, hangerő mínusz, power, JBL Connect, hangerő plusz, lejátszás/szünet) találhatóak. Az alján nagyon jópofa cipzáros megoldást találunk a bevonaton, ami a csatlakozókat hivatott védeni. Ez alatt lelhetjük fel az AUX IN-t, a két USB-t, egy AC adaptercsatlakozót és egy Service feliratú, minden bizonnyal diagnosztikai kábelhez való dugaljt.

jbl_xtreme_csatlakozok

A dobozt felnyitva magán az eszközön kívül találunk egy töltőadaptert, egy vállszíjat, egy rövid használati utasítást, a garanciakártyát és a biztonsági leírást találjuk. A JBL-től megszokott módon azonnal csatlakoztatható bármilyen Bluetooth forráshoz és ezt követően egyből használható is. Na de miért is a név? A Charge 2+-hoz hasonlóan cseppálló, így bármikor bátran használhatjuk vizes környezetben is. Egyrészről, de ez még csak a kezdet.

Itt a gyártótól alapfelszereltségnek számító Social Mode is, ahol több telefon vagy egyéb forrás csatlakoztatása után az emberek felváltva rakhatják be kedvenc számaikat, így nincs vita, hogy mit is hallgassunk. Kihangosítás? Ugyan, hisz azt a filléres legolcsóbb modell is alapból tudja már.

jbl_xtreme_hero

De ez még nem minden. Van itt JBL Connect is, aminek segítségével az ezzel kompatibilis hangszórókat egymáshoz köthetjük, így akár 2-3 ilyennel egészen nagy területet is tánctérré lehet változtatni. Akár kertipartin is, ugyanis a hangminőséget a JBL-től már megszokott tökéletes, testes basszus mellett akusztikus részletgazdagság, szép dinamika illetve remek közép és felsőtartomány jellemzi, persze a JBL-től megszokottan azért a basszusnehéz zenéknél van a leginkább elemében az Xtreme.

Ajánljuk szabadtéri tevékenységekhez tavasz elejétől ősz végéig, strandoláshoz, bármihez. Az anyagminőség kiváló, a doboz tanúsága szerint akár még csap alá is tarthatjuk, a lényeg hogy ne merüljön alá. 10 ezer mAh-ás akksijának köszönhetően kiemelkedően sokáig bírja és kisebb bratyóihoz hasonlóan ez is használható hordozható készülékeink (egyszerre akár kettő) töltésére is. Ráadásul nálunk is kapható fekete színben, 89900 forintért, többféle színben is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A hozzászólások lezárva!