Az első CarPlay-kompatibilis Volkswagenek már megérkeztek a szalonokba

Skarp 2015.07.30. 14:35 Apple, iOS 1 db 419

Szerdán bejelentette a VW, hogy a CarPlay infotainment rendszerével szerelt első autói már héten megérkeznek a bemutatótermekbe.

vw-carplay

A VW Car-Net nevű kezdeményezésének szerves részét képező második generációs Moduláris Infotainment Platform (MIB II) elvileg észrevehetetlen integrációt tesz lehetővé a CarPlay, az Android Auto és a MirrorLink számára – írja a konszern közleménye. Az MIB II a 2016-os modellekkel kerül ki, ez alól csak az EOS és a Touareg lesznek kivételek. A cégcsoport amúgy januárban a CES-en jelentette be, hogy támogatni fogja az Apple rendszerét és azt is elmondták, 2015 második felében már jöhetnek az első ilyen modellek mint Észak-Amerikában, mind Európában.

A többi gyártóhoz képest egyébként a Volkswagen is keményen nyomja az új technológiákat és nagyon kooperatív az Applehöz hasonló külső operátorokkal. Májusban például kettejük közös kezdeményezéseként születhetett meg  a Volskwagenekhez való Car-Net iOS alkalmazás, amivel távirányítóként is használhatjuk Apple Watchunkat. Lassan úgy tűnik beindul a CarPlay szekere az autóiparban, az első Honda modell, ami támogatja a 2016-os Accord lesz, és a GM illetve a Ford is pillanatokon belül kihozza ilyen típusait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iRon242 - 2015.07.31. 14:22

    Az új Skoda Superb modellekben is ott figyel már, csak valahogy ennek nincs hírértéke :-(

Szólj hozzá Te is!