Az új Jobs film lesz a New York Filmfesztivál díszvetítése

Sloan 2015.07.29. 12:08 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 201

A Steve Jobs-ról készült életrajzi film, Michael Fassbenderrel a főszerepben, kiemelt szerepet kap a New York Filmfesztiválon október 3-án. 

13443-8202-Screen-Shot-2015-07-01-at-114543-AM-l

A Film Society of Lincoln Center ma jelentette be, hogy Aaron Sorkin Jobs portréja az 53. New York-i moziünnep fő attrakciója lesz. Kent Jones, a Filmfesztivál igazgatója és a zsűri elnöke úgy véli, hogy a Universal Pictures produkciója szokatlan, újszerű megközelítésből mondja el a digitális forradalmár történetét. “A film rendkívül okos, szórakoztató, a színészek pedig tökéletes alakítást nyújtanak.” – mondta Jones.

A Walter Isaacson bestsellerén alapuló filmet az Oscar-díjas Danny Boyle rendezte, aki többek között a Gettómilliomos és A parton c. filmjeiről ismert – Sorkin pedig A közösségi háló kapcsán kapta meg a maga aranyszobrát a zseniális forgatókönyvért. “Megtiszteltetés, hogy a filmet a fesztivál központi darabjának választották. Izgatott vagyok, de egyben rémült is – filmünk főhősével ellentétben, aki valószínűleg ezt is a tőle megszokott magabiztos lazasággal kezelné.” – kommentálta a jó hírt Boyle.

Fassbender mellett más több nagy nevet is találunk: pl. Kate Winslet, aki Joanna Hoffman szerepébe bújik, Seth Rogen, aki Steve Wozniak karakterét alakítja, illetve Jeff Daniels, aki John Sculleyt. A filmben három olyan hosszú backstage jelenetet láthatunk majd az első Macintosh, a NeXT és az iMac megjelenése előttről. A filmfesztivál közönsége valamivel előbb nézheti meg Sorkin és Boyle munkájának gyümölcsét a többieknél, a film gyanis csak október 9-én kerül a mozikba.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!