Kamu iPhone-okat gyártó üzemet talált a rendőrség Kínában

Sloan 2015.07.28. 17:59 Apple, iPhone 1 db 322

A pekingi rendőrség bezáratta az egyik legjelentősebb iPhone hamisító gyárat, 9 embert letartóztattak. 

fakestore-110720-2

A hírhedt gyárban annyi iPhone készült, hogy néhány még az USA-ba is eljutott. A Reuters szerint több, mint  41 000 darab, összesen 19 millió dollárra becsült hamis készülék került ki az üzemből. A letartóztatásokat egy rendőrségi razzia előzte meg, amit a kínai bűnüldöző szervek szellemi tulajdon lopásának ügyén kezdeményeztek.

 A “családi vállalkozásban” már százak dolgoztak összesen hat gyártósoron – gyakorlatilag használt okostelefon alkatrészekből összeállított készülékeket értékesítettek eredeti iPhone-ként a házaspár tulajdonában álló cég alkalmazottjaiként. A gyár átkutatására valójában az Egyesült Államokból kaptak tippet a kínai hatóságok, ugyanis már az USA-ban is feltűntek a hamisított készülékek.

Sajnos az iPhone hamisítás nem új keletű jelenség – 2011-ben is hasonló bűnszövetkezetet kapcsoltak le Kínában. Bár akkor csak 200 készüléket találtak a helyszínen, ami a mostani pekingi razzia során lefoglalt 1400 hamis darabhoz képest szinte elenyésző. Az Apple termékek népszerűsége Kínában nagymértékben növelte a hamisítási kísérletek és eszközök elterjedését is – nem csak készülékek, hanem hamis üzletek is léteznek (képünkön), ahol csak másolatokért fizetnek a gyanútlan vásárlók.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Dr. Csoki - 2015.07.30. 19:40

    Ekkora penz es energia befektetessel mar legal uzletet is csinalhattak volna barmilyen temaban :D

Szólj hozzá Te is!