Nagy port kavart az új Steve Jobs dokumentumfilm trailere

Sloan 2015.07.27. 14:40 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 999

Pénteken robbant be az Oscar-díjas Alex Gibney “Steve Jobs: The Man in the Machine” c. erősen bírált dokumentumfilmjének trailerje. Az alkotás készülését eddig is botrányok övezték.

13693-8685-Screen-Shot-2015-07-24-at-22935-PM-l

A Magnolia Pictures és a CNN Films közös produkcióját a Mashable szerkesztőivel is megosztották. A filmet jegyző Gibney 2007-ben Oscar-díjat nyert “Taxi to the Dark Side” c. alkotásával, nemrégiben pedig az HBO-val készített “Going Clear: Scientology and the Prison of Belief” filmjével szerzett magának ismét elismerést.

A produkció szeptember 4-én kerül a mozikba, de a korábban megrendezett South by Southwest filmfesztiválon már a nagyérdemű szemei elé tárták  – ekkor látta Eddy Cue is, aki a következőket írta a filmről Twitteren: “Rosszindulatú és félrevezető képet fest a barátomról. Ez a karakter nem az a Steve, akit én ismertem.” Más Apple dolgozók is hasonlóan vélekedtek, többen ugyanis a film vége előtt egészen egyszerűen kisétáltak a vetítésről.

A 120 perces dokumentumfilmet egy “ikon provokatív és néhol megdöbbentő újraértékeléseként” reklámozták. A hónap elején a szintén Oscar-díjas Aaron Sorkin Jobs portréjának trailere is debütált – a film Michael Fassbenderrel a főszerepben, október 9-től látható majd a mozikban.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!