A Skylake CPU-k jóval erősebbek, gyorsabbak, takarékosabbak elődjeiknél

Sloan 2015.07.27. 18:01 Apple, Kiemelt hírek, Mac 0 db 610

Kevesebb, mint két héttel azelőtt, hogy az Intel az új asztali Skylake processzorait bejelentené kiszivárogtak az új modellek teljesítményadatai. E processzorcsalád tagjai kerülhetnek a közeljövő Mac-jeibe.

skylake

A kiszivárogtatott adatok szerint, a Skylake processzorok 10%-20%-os CPU teljesítménynövekedést hoznak majd mind egy, mind többszálú alkalmazásokban, megfejelve ezt 30%-al gyorsabb Intel HD integrált grafikus teljesítménnyel a mostani Broadwell processzorokhoz képest. Ez nem kis fegyvertény a bónusz 30 százalékos fogyasztáscsökkenés mellett.

A konkrét adatok a következők:

– Y-Series (MacBook): Akár 17%-kal gyorsabb CPU, 41%-kal jobb Intel HD integrált grafikai teljesítmény, 1,4 órával hoszabb akkuidő
– U-Series (MacBook Air): Akár 10%-kal gyorsabb CPU, 34%-kal jobb Intel HD integrált grafikai teljesítmény, 1,4 órával hoszabb akkuidő
– H-Series (MacBook Pro): Akár 11%-kal gyorsabb CPU, 16%-kal jobb Intel HD integrált grafikai teljesítmény
– S-Series (iMac): Akár 11%-kal gyorsabb CPU, 28%-kal jobb Intel HD integrált grafikai teljesítmény, 22%-kal kisebb hőkibocsátás

Az Apple a legfrissebb Broadwell processzorokkal frissítette a MacBook Air-t és a 13-as Retina MacBook Pro-t márciusban,  a májusban megjelent 15″ Retina MacBook Pro-t azonban továbbra is a két éves Haswell hajtja, mivel a modellek legutóbb frissítésekor még nem volt megfelelő négymagos Broadwell processzor a notebook számára.

Tudván, hogy a nemsokkal ezután jelent meg a 15″ Retina-hoz is passzoló Core i7 trió, valamint az iMac és a Mac mini is Haswell-el pörög, kézenfekvő megoldás lenne, ha az Apple Broadwellt kihagyva egyből Skylake-ra váltana – 2015-2016 környékén akár már találkozhatunk is a processzor váltás okán jobb teljesítményt ígérő Mac-ekkel.

A DigiTimes tajvani blog szerint az Intel 18 új Skylake notebook processzort készül piacra dobni az októberben induló negyedik negyedévben – ezek a következő generációs 12 hüvelykes MacBook, illetve a MacBook Air és Retina MacBook Pro modelleknél is használatba kerülhetnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!