iOS 9 béta: Újra van Home Sharing for Music, változott a Handoff UI

Sloan 2015.07.23. 14:47 Apple, iOS 1 db 580

Az Apple beváltotta ígéretét és ismét elérhetővé tette a Home Sharing és iOS közti zene megosztást a negyedik  iOS 9 béta megjelenésével. Picit igazítottak a Handoff felhasználói felületén is.

13653-8611-150721-iOS_9-beta-l

A legnagyobb változás természetesen az, hogy a zenék megosztása ismét aktív opcióvá vált a Home Sharing-nél – így visszatért az iPhone, iPad és iPod felhasználók által különösen hiányolt funkció. A zenék megosztása az 8.4 és az Apple Music érkezésekor vált inaktívvá.

A Home Sharing 2011-ben debütált iOS-on, s lehetővé tette, hogy a felhasználók különböző digitális tartalmakat – zenéket, filmeket, tévéműsorokat – streameljenek egy a hálózaton, egy központi számítógépen futó iTunes segítségével. Az említett funkció eltűnésével, csak a videók megosztására volt lehetőség, ennek pedig kicsit sem örültek az iPhone, iPad és iPod felhasználók.

A másik már említett újdonság a bétánál az applikációváltó ablak, ahol a Handoffot jelző kis csík mostantól a képernyő alján található. Ha ezt felfelé húzzuk, az elindítja a sessiont és a készülék letölti az app adatait a másik készülékről. A Continuity névre keresztelt Apple cross-platform funkcióval megjelent ún. Handoff az, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók képesek legyenek az egyik eszközükön elkezdett folyamatot a másikon befejezni.

Például, ha valaki Mac-en kezd el e-mailt írni, a gépelést zökkenőmentesen folytathatja mondjuk egy iPad-en. Bár a funkció már a Watch-on is elérhető, ott csak egy irányba, iOS-re vagy Mac-re válthatunk át. Az iOS 9 ősszel érkezik majd, az új generációs iPhone-nal karöltve.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Zsolt - 2015.07.23. 14:53

    Remélem,hogy újra lehet az iPhone-on a dalokat keverni a közeljövőben.

Szólj hozzá Te is!