A Samsung mellé állt a fél Szilícium-völgy a szabadalmi perben

Skarp 2015.07.21. 19:09 Apple, iPhone 3 db 392

A Facebook, a Google, a HP, a Dell és még számos egyéb völgybeli techvállalat állt a koreai óriás pártjára a jelenleg is zajló Apple szabadalmi ügyben egy ún. amicus curiae beadványban. Szerintük a Samsung ellen elrendelt büntetés az innováció rovására megy.

samsung

A vállalatok szerint egy olyan piacon mint az okostelefonoké, ahol a készülékek többezer különböző hardver- és szoftverkomponensből állnak, nem lehet egyértelműen a Samsung javára írni az egyedi komponensekkel kapcsolatos jogsértéseket. Azt is hozzátették, hogy ha olyan dolgokért is indulhat per, mint egy specifikus UI-interakció átemelése, az hosszabb távon veszélyes precedenst teremthet, ami veszélyezteti az innovációt.

Az Apple természetesen megpróbálja elérni, hogy a bíróság hagyja figyelmen kívül a vállalatok gondolatait és arra is rámutattak, hogy a Google szerepe külön képmutató, hiszen őket komoly gazdasági és piaci érdekek fűzik a Samsunghoz és a perhez Android rendszerük miatt, tehát nem nyújthatnak be pártatlan amicus curiae beadványt. A Samsungot egyébként még június közepén kötelezték egy ugyan csökkentett, de még így is 548 millió dolláros kártérítés megfizetésére.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

  1. Sanyi - 2015.07.22. 01:52

    A sok nyalis ase tugyak hogy kihez nyaljanak jo teszi az apple ceg hogy meg szivasa oket sok sikert kivanok :d

  2. Lacika54 - 2015.07.22. 05:09

    Sanyi, lapozd már át a Magyar Helyesírási szótárt!

  3. Sanyi - 2015.07.22. 14:53

    Lacika ne velem torogyel lecives

Szólj hozzá Te is!