KGI: Apple Watch új színekben, jöhet az új iMac és az iPad Mini

Sloan 2015.07.20. 13:59 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 374

Nyilvánosságra kerültek Ming-Chi Kuo legfrissebb jóslatai az Apple termékmegjelenéseivel kapcsolatban. A KGI Securities elemzője szerint, az év vége felé nagy dobásokra számíthatunk. 

13597-8531-12862-7140-Screen-Shot-2015-05-12-at-81232-AM-l-l

Watch: Kuo továbbra is konzervatív hozzáállással közelíti meg az Apple órát. A második negyedévben 3,9 milliós eladási szám 5,5 millióra nőhet a jelenlegi negyedévre, ahogy egyre több országban válik elérhetővé a termék. Azonban Kuo úgy véli, az óra nem fogja elérni a Wall Street 15 milliós eladásról szóló becsléseit az idei év során.

A KGI elemzője szerint, az Apple akár az iPhone 6s-hez passzoló új színekkel is előrukkolhat a Sport modellnél: jöhet a sárga és a rózsaarany variáció. Szintén rose gold változat érkezését várják az iPhone-nál is, Kuo pedig már hónapokkal korábban megjósolta az új Apple Watch szín- és anyagvariációkat is.

iPhone: Kuo szerint körülbelül 54,2 millió iPhone-t adtak el a második negyedévben. Az elemző úgy véli, hogy a jelenlegi negyedévben ez a szám 40,1 millióra esik vissza, mivel az iPhone 6s megjelenése előtt lassulnak majd az eladások – ahogy mindig teszik hasonló esetben.

iPad: az iPad eladások továbbra is gyengülnek, a jelenlegi negyedévben Kuo szerint mindössze 8,8 milliót adtak el a termékből. Az elemző szerint egy kisebb és könnyebb iPad mini megjelenésére számíthatunk – ez tulajdonképpen az iPad Air 2 kisebb verziója, s már a negyedév végére a boltokba kerülhet. Ez akár 11 millió eladott darabra is növelheti az eladásokat a harmadik negyedév során. Kuo nem említi az eszközhöz tartozó frissítéseket, illetve a nagyobb “iPad Pro” megjelenéséről sem beszélt.

Mac: Kuo úgy véli, a Mac eladások erősek maradnak a második negyedévben is, az elemző 5,3 milliós eladást jósol erre az időszakra – ez a szám 5,8 millióra is emelkedhet, mivel az iskolakezdés miatt általában ez az Apple legerősebb negyedéve. Az új iMac-ek megjelenését a harmadik vagy a negyedik negyedév elejére várja.

Kuo elemzései általában helytállóak, olykor azonban ő is hibázik, így óvatosan kezeljük jelenlegi jóslatait is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!