Vége az iráni szankcióknak – az Apple már az országban terjeszkedne

Skarp 2015.07.16. 10:32 Apple, Egyéb 0 db 106

Alig órákkal azután vagyunk, hogy az USA és a többi öt nagyhatalom megállapodást írt alá Iránnal a nukleáris programról és az annak kapcsán bevezetett szankciók megszüntetéséről, az Apple és hasonló nagyvállalatok máris az iszlám országban való terjeszkedésen gondolkoznak.

iran_apple_kiemelt

A Wall Street Journal úgy értesült kedden, hogy az Apple potenciális iráni disztribútorokkal folytat tárgyalásokat a régióbeli értékesítés újraindításáról. De nem ők az egyetlen érdeklődők, állítólag a Boeing és a General Electric is aktívan tapogatózik az ügyben.

Tegnap egyezett bele az USA a gazdasági szankciói megszüntetésébe azzal a feltétellel, hogy Irán visszavesz nukleáris programjából. A szankciók egyébként csak még nagyobbra növelték az Apple termékei iránti keresletet – főként a telefonokra és tabletekre nagy az igény – ezeket egy időszakban majdnem lehetetlen volt beszerezni Iránban. 2012-ben kezdtek el szürkeimportban Apple termékeket bevinni az országba páran, azóta sokkal könnyebb hozzájuk jutni.

Cupertinoban tudhattak valamit, ugyanis belsős források szerint a tárgyalások még tavaly októberben kezdődtek. A tervek szerint APR hálózatot hoznának létre Teheránban és számos nagyvárosban a közeljövőben, sőt idővel akár teljes értékű Apple Storeok is nyílhatnak az országban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!